Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Οι γυναίκες διαδηλώνουν κατά του Τραμπ

Εικόνα του άρθρου Οι γυναίκες διαδηλώνουν κατά του Τραμπ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/01/2017, 21:54
ΚΟΣΜΟΣ

Εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες κατέβηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά του Ντόναλντ Τραμπ, του σεξισμού και της σεξουαλικής βίας και υπέρ των δικαιωμάτων τους.

Στην Αθήνα κάτοικοι και αντιπροσωπεία προσφύγων με τα ανήλικα παιδιά τους από το Ελληνικό φώναξαν «όχι στον πλανητάρχη του πολέμου, του ρατσισμού, του σεξισμού, της απληστία, των πολυεθνικών του κέρδους», ενώ στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε έξω από το αμερικανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη από μέλη της Κίνησης Ενωμένων Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Σε πανό που ανήρτησαν, αναγραφόταν «Όχι στον πλανητάρχη του πολέμου, του ρατσισμού, του σεξισμού και του κέρδους».


ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΟΣΜΟ

Την αρχή έκανε το Σίδνεϊ στην Αυστραλία όπου στους δρόμους του συγκεντρώθηκαν πάνω από 3.000 διαδηλωτές, στην πλειονότητά τους γυναίκες φωνάζοντας συνθήματα κατά του Τραμπ. Παρόμοιες διαδηλώσεις έλαβαν χώρα στη Νέα Ζηλανδία και στην Ιαπωνία.

Φορώντας ροζ σκουφάκια, χιλιάδες άνθρωποι συρρέουν από το πρωί στο κέντρο της Ουάσινγκτον για να διαδηλώσουν κατά του νέου προέδρου των ΗΠΑ.

Στην Ευρώπη, διαδηλώσεις έγιναν επίσης στο Λονδίνο, το Βερολίνο, το Παρίσι, τη Ρώμη, τη Βιέννη, τη Γενεύη και το Άμστερνταμ.

Περίπου 2.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη Βιέννη, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας και των οργανωτών. Στη Γενεύη συγκεντρώθηκαν περίπου 1.000 διαδηλωτές, κυρίως γυναίκες και παιδιά.

Στην Αφρική, εκατοντάδες ήταν οι διαδηλώτριες που συγκεντρώθηκαν στο Καρούρα Φόρεστ του Ναϊρόμπι.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back