ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι φωτογράφοι της πόλης στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Εικόνα του άρθρου Οι φωτογράφοι της πόλης στο Αρχαιολογικό Μουσείο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/05/2018, 22:07
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης «Φωτο-ματιές στο Μουσείο» θα γίνουν την Κυριακή 13 Μαΐου, στις 11:30, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων.

Η έκθεση είναι αποτέλεσμα της ομώνυμης δράσης που ξετυλίχθηκε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2018 με κύριο στόχο το Μουσείο να «συνομιλήσει» και να ενδυναμώσει την επικοινωνία και την αλληλεπίδραση με συλλογικότητες της τοπικής κοινωνίας. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων προσκάλεσε τις ομάδες «Φωτογραφική Ομάδα Ιωαννίνων», «Φωτογραφικός Σύλλογος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων», «Φωτογραφιστές» και «ΦΩΤΟΡΑΣΗ-Λέσχη Δημιουργικής Φωτογραφίας», να «ανανεώσουν» μέσα από δικές τους οπτικές και βλέμματα τη μόνιμη έκθεση των συλλογών του μητροπολιτικού Μουσείου της Ηπείρου σε συνδυασμό με το κτίριο, έργο του σημαντικού αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη.

Η ομαδική έκθεση φωτογραφίας εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα δέκα χρόνια δημιουργίας και λειτουργίας της επανέκθεσης των συλλογών του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων, καθώς και του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, ο οποίος φέτος εστιάζει στο θέμα «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό». 

Η δουλειά των φωτογράφων της πόλης θα εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο έως τις 20 Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back