ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι φοιτητές στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Οι φοιτητές στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/04/2022, 01:12
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αντιπροσωπεία των φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων παραβρέθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων (με το πανό να μένει έξω από την αίθουσα «Βασ. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου).

Οι φοιτητές ζήτησαν τη συνδρομή του Δήμου για να αναχαιτιστεί το κύμα ακρίβειας. Συγκεκριμένα, ζήτησαν μείωση του φοιτητικού εισιτηρίου, δωρεάν μετακίνηση από και προς τον τόπο κατοικίας τις ημέρες του Πάσχα, απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και μη διακοπή των συνδέσεων ρεύματος, νερού και ίντερνετ σε περιπτώσεις ανεξόφλητων οφειλών. Υπενθύμισαν δε ότι οι 15.000 φοιτητές αποτελούν μια σημαντική κοινότητα, με τα οφέλη της παρουσίας της στην πόλη να είναι εμφανή.

Όλες οι παρατάξεις εκτίμησαν ότι πρέπει να διερευνηθούν όλες οι δυνατότητες που υπάρχουν για τη στήριξη της φοιτητικής κοινότητας, ενώ δεν έλειψαν και προτάσεις για έκδοση ψηφίσματος στήριξης της φοιτητικής μέριμνας εκ μέρους της πολιτείας.

Στα της διακοπής του νερού, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας ανέφερε ότι οι φοιτητές μπορούν να απευθύνονται στην επιχείρηση προκειμένου να γίνουν η επανασύνδεση και ο διακανονισμός των οφειλών. Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφε ανέφερε ότι «είμαστε η πρώτη δημοτική αρχή που επιδοτήσαμε την κάρτα μετακίνησης των φοιτητών». Πρόσθεσε δε ότι και οι φοιτητές δοκιμάζονται όπως όλες οι κοινωνικές ομάδες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back