Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι ευθύνες, τα LED και ο «λαγός»

Εικόνα του άρθρου Οι ευθύνες, τα LED και ο «λαγός»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/03/2021, 19:40
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την κύρια ευθύνη στην αντιπολίτευση έριξε (ξανά) ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ για την ακύρωση του διαγωνισμού για την ενεργειακή αναβάθμιση, (που θα αποκαλείται για καιρό ακόμα «διαγωνισμός για τα led»), παρότι το πρόσκομμα που έβαλε η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ), είναι μια ξεχωριστή υπόθεση, που δεν συνδέεται με τις παλιότερες προσφυγές της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Ελισάφ ωστόσο επέλεξε να αναφερθεί ξανά «στις καθυστερήσεις που υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα», με τις προσφυγές της αντιπολίτευσης που δεν έγιναν δεκτές από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τώρα, βρίσκονται στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Διαβάστε επίσης: Ακυρώνεται ο διαγωνισμός για τα LED

Ο δήμαρχος άφησε επίσης μια «απρόσωπη» αιχμή για την πρόσφατη εξέλιξη με την απόρριψη του διαγωνισμού από την ΑΕΠΠ, χωρίς να διευκρινίσει τους «παραλήπτες» της:  

«Είναι προφανές ότι η υιοθέτηση εκ των υστέρων των ισχυρισμών των εταιρειών που προσέφυγαν στην Αρχή Προδικαστικών Προσφυγών δεν συνιστά πολιτική παρέμβαση», τόνισε…

Ερωτηθείς για διευκρίνιση, είπε: «Από τις 50 εταιρίες, οι 2 κατέθεσαν προσφυγές. Αν λοιπόν υιοθετήσει ο οποιοσδήποτε ίδια επιχειρήματα με μια εταιρία που προσφεύγει, θα μπορούσε κάποιος να θεωρήσει ότι είναι ‘λαγός’ μιας συγκεκριμένης εταιρίας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, καθ' όλη τη διάρκεια, περιμένεις το αποτέλεσμα και συμμορφώνεσαι με αυτό».

Είπε ακόμα ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι μια αρνητική εξέλιξη που θα οδηγήσει σε μικρή καθυστέρηση ένα σημαντικό έργο» και πρόσθεσε ότι «στην απόφαση της αναστολής της διακήρυξης, όσον αφορά τον Δήμο, υπάρχουν πλημμέλειες, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν απαντηθεί, δυστυχώς εκπρόθεσμα και ως εκ τούτου δεν λήφθησαν υπόψη από την επιτροπή εκδίκασης».

Κοινώς, σε αυτή την περίπτωση δεν ευθύνονται οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αλλά οι «πλημμέλειες»…

Ο κ. Ελισάφ πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου θα επαναλάβει σύντομα τη διακήρυξη, διορθωμένη, και εξέφρασε την πίστη ότι «η αρχική μας επιλογή είναι σωστή και θα οδηγήσει στην υλοποίηση του έργου».

ΣΧΟΛΙΑ
Nikos Dallas
Βλάκα φύγε
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back