ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι εργαζόμενοι στο «Ζαγόρι» ζητούν συλλογική σύμβαση εργασίας

Εικόνα του άρθρου Οι εργαζόμενοι στο «Ζαγόρι» ζητούν συλλογική σύμβαση εργασίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/03/2024, 15:23
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το σωματείο εργαζόμενων στο «Ζαγόρι» ζητάει την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις, τριετίες, επιδόματα και ανθρώπινα ωράρια.

«Ο αγώνας μας είναι δίκαιος γιατί εκεί μας έχει οδηγήσει η κατάσταση που ζούμε και είναι ο μόνος δρόμος για να μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα. Από τη μία η ακρίβεια στα τρόφιμα, τα ενοίκια, τα καύσιμα και τα πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος. Και από την άλλη οι μισθοί μας που είναι παγωμένοι εδώ και χρόνια, όπως παγωμένες είναι και οι τριετίες, ενώ για τους πιο νέους συναδέλφους τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα» αναφέρει το σωματείο.

Αναφέρει επίσης ότι «εδώ και χρόνια δεν πληρωνόμαστε όπως πρέπει για τα νυχτερινά, για τα Σαββατοκύριακα και για μέρες που δηλώνονται ως ρεπό αλλά εμείς τις δουλεύαμε απλήρωτοι».

Συμπληρώνει επίσης ότι η εργοδοσία «έδειξε με τη στάση της ότι τα όσα εξαγγέλλει αφορούν μονάχα τα κέρδη της εταιρείας στον ανταγωνισμό της με τους άλλους. Για μαςέχει εφιαλτικά σενάρια που τα έχουμε ξαναζήσει».

Σχετικά με τα περί «κλεισίματος του εργοστασίου», το σωματείο τονίζει ότι «τα εργοστάσια τα κλείνουν οι εργοστασιάρχες και όχι οι εργάτες» και πως «εργοστάσιο που βγάζει κάθε χρόνο εκατομμύρια ευρώ κέρδη κανείς δεν θέλει να το κλείσει. Και μάλιστα το συγκεκριμένο εργοστάσιο δεν είναι από αυτά που μπορεί να το πάρει και να μεταφέρει τηνπαραγωγή σε κάποια άλλη χώρα με φθηνά εργατικά χέρια».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back