Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι εκθέσεις παθαίνουν… κοροναϊό

Εικόνα του άρθρου Οι εκθέσεις παθαίνουν… κοροναϊό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/03/2020, 17:40
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μεγάλες εκθέσεις στο εξωτερικό αναβάλλονται λόγω κοροναϊού και η επίπτωση φτάνει μέχρι την Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία είχε δηλώσει συμμετοχή, με περίπτερά της: η  ΙΤΒ στο Βερολίνο και η PROWEIN στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Στο μεταξύ, η έκθεση FOOD EXPO της Αθήνας, μετατέθηκε για τον ερχόμενο Μάιο, ενώ προς το παρόν συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη διεθνή έκθεση της Μόσχας ΜΙΤΤ που είναι προγραμματισμένη για το διάστημα 17-19 Μαρτίου.

 «Οι ακυρώσεις των διεθνών εκθέσεων αποτελεί ασφαλώς μια αρνητική εξέλιξη, προέχει όμως η προστασία του κοινωνικού συνόλου, από τον κορωνοϊό που λαμβάνει καθημερινά ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις» τόνισε ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης. Τόνισε επίσης ότι «είναι νωρίς να εκτιμήσουμε το βαθμό στον οποίο θα επηρεαστεί η επισκεψιμότητα της Ηπείρου και θα είμαστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού για τις δράσεις που θα πρέπει να αναληφθούν για τόνωση του τουρισμού μας, μόλις υποχωρήσει η μετάδοση του ιού».

Για τα αγροτικά προϊόντα, εκτίμησε ότι οι επιπτώσεις θα είναι μικρότερες.

Στο μεταξύ, η Περιφέρεια πρόλαβε να πάρει μέρος σε μερικές εκθέσεις εντός και εκτός συνόρων,  καθώς και στον 1ο Μεσογειακό Διαγωνισμό Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής (Chef και  pastry Chef).

Πήγε στη Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού F.RE.E στο Μόναχο, η οποία φέτος γιόρτασε την 50η επέτειό της. Την έκθεση επισκέφθηκαν περισσότεροι από 130.000 επισκέπτες και συμμετείχαν εκθέτες από 60 χώρες. Η αποστολή της Περιφέρειας συνεργάστηκε με τον Ηπειρωτικό Σύλλογο Μονάχου για την ανάδειξη των στοιχείων λαϊκού πολιτισμού και γαστρονομίας και δέχθηκε τις ελληνικές διπλωματικές αρχές στο περίπτερό της.

Επίσης, η Περιφέρεια πήγε 20 με 23 Φεβρουαρίου στη διεθνή έκθεση ITF 2020 που έγινε στο Βελιγράδι. Η Περιφέρεια φιλοξενήθηκε στο περίπτερο του Ε.Ο.Τ., το οποίο και επισκέφτηκαν ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, στελέχη του ΕΟΤ, της ελληνικής πρεσβείας,  καθώς και ο γενικός γραμματέας Τουρισμού της Σερβίας.

Τέλος, ο 1ος Μεσογειακός Διαγωνισμός Μαγειρικής- Ζαχαροπλαστικής έγινε 21-23 Φεβρουαρίου στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Την Περιφέρεια εκπροσώπησε το δημόσιο ΙΕΚ Ιωαννίνων με το τμήμα Αρχιμαγείρων.

Το Δ.Ι.Ε.Κ. Ιωαννίνων, διαγωνίστηκε σε οκτώ κατηγορίες και κατέκτησε 6 συνολικά μετάλλια, ένα χρυσό, τρία ασημένια και δύο χάλκινα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back