Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 14-11-2018, 16:00
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το σποτ του ΕΟΤ «Greece: 365 - Day Destination» κατέκτησε το βραβείο  People´s Choice" Award World´s Best Tourism Film 2018  της  CIFFT (International Committee of Tourism Film Festivals).

Το πολυβραβευμένο σποτ του ΕΟΤ αναδείχθηκε ανάμεσα σε 29 υποψηφιότητες, ως η καλύτερη τουριστική ταινία του κόσμου για το 2018 και κατέλαβε την 1η θέση στις προτιμήσεις του κοινού σε 136 χώρες, με σχεδόν διπλάσιους ψήφους από την αμέσως επόμενη υποψηφιότητα.

Το σποτ περιλαμβάνει και πλάνα από τα χιονισμένα Γιάννενα, το Ζαγόρι, το Μέτσοβο, το Νησί κ.α.

Το βραβείο παρέλαβαν εκ μέρους του Υπουργείου Τουρισμού  και του ΕΟΤ ο δημιουργός του σποτ Αντώνης Θεοχάρης Κιούκας και η προϊσταμένη υπηρεσίας ΕΟΤ Αυστρίας Ελένη Μελιτά σε ειδική τελετή απονομής στη Βιέννη. Ο κ. Κιούκας μετέφερε τις ευχαριστίες της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά και του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Κωνσταντίνου Τσέγα, για τη μεγάλη διάκριση της CIFFT και κάλεσε τους παρευρισκόμενους από όλο τον κόσμο να επισκεφτούν και να γνωρίσουν τους πανέμορφους προορισμούς της Ελλάδας 365 ημέρες τον χρόνο.

H CIFFT διοργανώνει 18 φεστιβάλ τουριστικών ταινιών σε όλο τον κόσμο, στοχεύοντας  στην προώθηση της αριστείας ανάμεσα στις καλύτερες ταινίες που παράγονται για την προώθηση ενός προορισμού ή ενός τουριστικού προϊόντος. Η υποβολή της υποψηφιότητας του ελληνικού  σποτ στην Διεθνή Επιτροπή της CIFFT και η παρακολούθηση των αποτελεσμάτων, έγινε από το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας όπου και η έδρα της CIFT.

To βίντεο του ΕΟΤ διάρκειας 3’.38΄ έχει αποσπάσει επτά  διεθνείς διακρίσεις και μία ελληνική τόσο σε παγκόσμιες διοργανώσεις όσο και   κατά την διάρκεια των 14 διεθνών Φεστιβάλ τουριστικών ταινιών έτους 2018, της  Διεθνούς  Επιτροπής Φεστιβάλ τουριστικών ταινιών (CIFFT) .

Συγκεκριμένα έλαβε:

•    Το Πρώτο βραβείο  βίντεο προβολής ευρωπαϊκού προορισμού, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO), ανάμεσα σε 23 υποψήφιες χώρες της Ευρώπης. Ο σχετικός διαγωνισμός του Π.Ο.Τ.( UNWTO), έγινε  κατά τη γενική συνέλευση του Οργανισμού   στο Τσενγκντού της Κίνας.

•    Το κορυφαίο  βραβείο κοινού «People΄s choice 2018» της CIFT στην τελετή απονομής των Βραβείων της , της  Διεθνούς  Επιτροπής Φεστιβάλ τουριστικών ταινιών (CIFFT)  στην Βιέννη της Αυστρίας

•    Το Χρυσό Βραβείο στο Φεστιβάλ τουριστικών ταινιών του Veliko Tarnovo της Βουλγαρίας.

•    Το Δεύτερο Βραβείο  βίντεο Παγκόσμιου Τουριστικού Προορισμού- και  πρώτο στην Ευρώπη - του Διεθνούς Φεστιβάλ του Βερολίνου Golden City Gate, στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ITB 2018.

•    Το Αργυρό Βραβείο στο 11ο Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών στη Ρίγα της Λετονίας .

•    Το Αργυρό βραβείο στο Διεθνές Αμερικανικό Φεστιβάλ US International Film & Video Festival στην Καλιφόρνια.

•    Το Ειδικό βραβείο στο 6ο Διεθνές Τουριστικό Φεστιβάλ του Ζάγκρεμπ της Κροατίας, από τη Διεύθυνση  του Φεστιβάλ, στην κατηγορία Τουριστική ταινίας διάρκειας έως 7 λεπτά που επελέγη ε ανάμεσα σε  48 ταινίες  

•    Το πρώτο βραβείο καλύτερης Ελληνικής ταινίας στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους Αμοργού,( επίσης μέλος της CIFT)  στο πλαίσιο του 16ου Διεθνούς Συνεδρίου ΥΠΕΡΙΑ για τον πολιτισμό και τον τουρισμό.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
espa