Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Οι εξορύξεις βλάπτουν σοβαρά και τη δημοκρατία»

Εικόνα του άρθρου «Οι εξορύξεις βλάπτουν σοβαρά και τη δημοκρατία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/05/2019, 16:46
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο δήμαρχος Βασίλης Σπύρου και η παράταξη «Ενιαία Δημιουργική Κίνηση Πολιτών Ζαγορίου» συμμετέχει μετά από συλλογική απόφαση και η δημοτική κίνηση «Κοινόν των Ζαγορισίων», καταδικάζει τις προσαγωγές διαδηλωτών που διαμαρτυρήθηκαν κατά των ερευνών-εξορύξεων υδρογονανθράκων.

Τρεις εξ αυτών, οι Καλλιόπη Στάρα, Κατερίνα Νόλα και Γεωργία Βαρζώκα είναι δημοτικές σύμβουλοι (η πρώτη) ή/και υποψήφιες με τη παράταξη στο Ζαγόρι.

Σύμφωνα με την ανάρτηση της ομάδας «Βρυσούλες» στο facebook, οι προσαγωγές ήταν πέντε: τρία μέλη από τις Βρυσούλες, ένα μέλος από την ομάδα Μέγα Δένδρο αλλά και ένα άλλο άτομο.

«Θεωρούμε εξαιρετικά ανησυχητικό να προπηλακίζονται, να εκφοβίζονται, να διασύρονται δημόσια και να οδηγούνται στην Ασφάλεια για εξακρίβωση πολίτες (και μάλιστα υποψήφιοι) που διαμαρτύρονται ειρηνικά για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως οι εξορύξεις υδρογονανθράκων, για το οποίο η δημόσια διαβούλευση μπορεί να χαρακτηριστεί από ανύπαρκτη έως γελοία» αναφέρει η παράταξη του Δήμου Ζαγορίου και απαιτεί «να γίνει με σαφήνεια ανάληψη της ευθύνης για το γεγονός από τους υπεύθυνους και να διατυπωθεί δημόσια συγνώμη για τη συγκεκριμένη μεταχείριση».

Τέλος, υπενθυμίζει ότι ο Δήμος Ζαγορίου «αποτελεί τον πρώτο Δήμο που με ομόφωνη απόφαση εναντιώθηκε στις εξορύξεις σε δημοτικές  και δημόσιες εκτάσεις. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τον τόπο μας και δεν θα επιτρέψουμε ενέργειες που βεβηλώνουν το θεσμό της δημοκρατίας».

ΣΧΟΛΙΑ
Jimmi
Μπράβο Δήμαρχε! Επιτέλους να υπάρξει κάποια αντίδραση..
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back