ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι εξής δύο…

Εικόνα του άρθρου Οι εξής δύο…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/01/2024, 15:45
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Aπό τα 21 μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Ηπείρου, μόλις δύο έδωσαν το παρών στη σημερινή συνεδρίαση: ο πρόεδρος και δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης και ο δήμαρχος Ζαγορίου Γιώργος Σουκουβέλος. Η οποία για τους προφανείς λόγους της απουσίας απαρτίας, δεν έγινε.

Το θέμα της συνεδρίασης ήταν η ακύρωση των αποφάσεων της προηγούμενης συνεδρίασης, στις 28 Δεκεμβρίου, λόγω μη νόμιμης σύνθεσης, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας. Στη συνεδρίαση εκείνη συμμετείχε ο Γιάννης Γόγολος, ο οποίος είχε παραιτηθεί από το καλοκαίρι από τη θέση του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης στον Δήμο Ηγουμενίτσας.

Μία από τις άκυρες εκείνες αφορούσε μελέτες του πάλαι ποτέ προγράμματος «Θησέας» και την παραλαβή τους, άρα και την αποπληρωμή τους, μετά από μια δεκαετία! Μέσω προγραμματικών συμβάσεων της ΠΕΔ και των Δήμων, είχαν ανατεθεί σε τεχνικό σύμβουλο μια σειρά από μελέτες ύψους 2 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, υπήρχε αντίλογος σύμφωνα με τον οποίο εκείνες οι προγραμματικές συμβάσεις είναι ανενεργές. To θέμα στη συνεδρίαση της 28ης Δεκεμβρίου είχαν φέρει επτά μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔ Ηπείρου πρόκειται να συγκληθεί εκ νέου την ερχόμενη Παρασκευή.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back