ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Οι δρόμοι του Αρχάγγελου» με τον Βασίλη Λέκκα

Εικόνα του άρθρου «Οι δρόμοι του Αρχάγγελου» με τον Βασίλη Λέκκα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/07/2022, 21:34
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Συναυλία του Βασίλη Λέκκα με τίτλο «Οι δρόμοι του Αρχάγγελου» του Βασίλη Λέκκα διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ελληνικής Μουσικής (18-24 Ιουλίου) την Τετάρτη 20 Ιουλίου, στις 21:00, στον αύλειο χώρο του πολιτιστικού πολυχώρου «Δημ. Χατζής».

Με φάρο τους δρόμους του «Αρχάγγελου», του Μίκη Θεοδωράκη, ο Βασίλης Λέκκας παρουσιάζει ένα μουσικό ταξίδι που περιγράφει την περιπέτεια των ανθρώπων, που βίωσαν προσφυγιά και ξεριζωμό. Μια παράσταση με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης.

Όπως αναφέρεται σε σημείωμα του Πνευματικού Κέντρου, στο μουσικό αυτό ταξίδι, ο Βασίλης Λέκκας θα ενώσει τις φωνές και άλλων κορυφαίων συνθετών και στιχουργών με κοινό θεματικό άξονα τις ρίζες, τις παλιές και νέες πατρίδες, τον πόνο και την ελπίδα ενός λαού, που πέρασε μέσα από τόσες και τόσες περιπέτειες. Θα παρουσιαστούν τραγούδια μεγάλων συνθετών, όπως του Μάνου Χατζιδάκι, του Σταύρου Ξαρχάκου, του Γιάννη Μαρκόπουλου, του Απόστολου Καλδάρα, του Zulfu Livaneli, παραδοσιακά, αλλά και από άλλα έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Μέσα στο ίδιο πνεύμα, εντάσσονται τραγούδια από τη νεότερη συνεργασία του Βασίλη Λέκκα με τον Γιάννη Σπάθα, τον Γιώργο Τρανταλίδη κ.α.

Είσοδος ελεύθερη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3