ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι… διαδρομές μιας υπογραφής

Εικόνα του άρθρου Οι… διαδρομές μιας υπογραφής
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/07/2018, 19:48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το σίριαλ με τον δακτύλιο της πόλης των Ιωαννίνων (κόμβος Βογιάνου-Πανηπειρωτικό Στάδιο) συνεχίζεται, με τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής.

Ο Σύλλογος με ανακοίνωσή του (και με υπογραφή του νέου προέδρου Αδαμάντιου Ζώλα), σχολιάζοντας την απόφαση ακύρωσης του υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη για τους περιβαλλοντικούς όρους του επίμαχου έργου, είχε μιλήσει για «δικαίωση» της προσφυγής του, καλώντας τον Δήμο να εκπονήσει ενιαία μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Λίγη ώρα αργότερα εξέδωσε νέα διευκρινιστική ανακοίνωση, όπου έρχεται να κλείσει το ζήτημα της υπογραφής επί της ειδικής διοικητικής προσφυγής. Ο σύλλογος ξεκαθαρίζει ότι «κατά την ημερομηνία κατάθεσης της προσφυγής δεν έφερε την υπογραφή του απερχόμενου προέδρου Απόστολου Κοκορδάτου, δεδομένου ότι κατατέθηκε κατά τη μεταβατική περίοδο μεταξύ των αρχαιρεσιών του συλλόγου και της συγκρότησης σε σώμα του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου». Ο κ. Κοκορδάτος με επιστολή του προς τον δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα την περασμένη εβδομάδα είχε ξεκαθαρίσει ότι ο ίδιος δεν συναίνεσε όπως και δεν υπέγραψε τη σχετική προσφυγή στον υπουργό Περιβάλλοντος.

Εδώ ακριβώς όμως ανοίγει ένα άλλο ζήτημα: Ο Σύλλογος, στη διευκρινιστική του ανακοίνωση, σημειώνει ότι «η κατάθεση της προσφυγής εγκρίθηκε κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της 18ης Απριλίου 2018». Μόνο που ο υπουργός κ. Σταθάκης απαντά σε μια προσφυγή που κατατέθηκε εμπρόθεσμα στις 28 Μαρτίου (όχι αργότερα, και πιθανότατα εκπρόθεσμα) με υπογραφή του κ. Κοκορδάτου κ.λπ. – οι λοιποί είναι ο Ευάγγελος Λιβιτσάνος, στον οποίο κοινοποιείται η απόφαση του υπουργού…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back