ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι Cure ξανάρχονται στην Αθήνα

Εικόνα του άρθρου Οι Cure ξανάρχονται στην Αθήνα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/09/2018, 01:17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Οι Cure, το συγκρότημα του Ρόμπερτ Σμιθ που έγινε από μόνο του μια ολόκληρη τάση, όχι μόνο μουσική, έρχεται ξανά στην Αθήνα, στις 17 Ιουλίου του 2019, στην πλατεία Νερού, στο Eject.

Θα κλείνουν τότε 30 ολόκληρα χρόνια από την πιο σημαδιακή συναυλιακή χρονιά σε αυτή τη γωνιά του κόσμου. Τον Μάιο του 1989 παίξανε με διαφορά ημερών, οι Cure στη Φιλαδέλφεια, σε ένα από τα καλύτερα live όλων των εποχών, ο Νικ Κέιβ, οι Ramones και οι Pixies στο Ρόδον (μέσα σε δύο βδομάδες παρακαλώ) και την τελευταία μέρα του μήνα, οι Pink Floyd στο επικότερο live που έχει διοργανωθεί στην Ελλάδα.

Οι Cure λοιπόν, έχουν να βγάλουν δίσκο δέκα ολόκληρα χρόνια, αλλά αυτό δεν έχει τόση σημασία μάλλον για τους curefans. Η μπάντα που έκανε τη dark αισθητική διάσημη και την καταθλίπτουσα μελωδική ακολουθία σήμα κατατεθέν της (αν και τα πιο uptempo κομμάτια τους είναι ακόμα καλύτερα), συνεχίζει να γοητεύει τα πλήθη. Ειδικά τώρα που οι αναμνήσεις και το βίντατζ είναι πολύ της μόδας.

Το συγκρότημα από το Κρώλι του Δυτικού Σάσεξ, εμφανίστηκε το 1979 δισκογραφικά. Δέκα χρόνια αργότερα, ήρθε στην κορύφωση της καριέρας του στην Ελλάδα, με το Disintegration να έχει κυκλοφορήσει λίγο καιρό πριν. Ήταν ένα βράδυ που το θυμούνται ακόμα οι οπαδοί τους, με τρία σχεδόν παραληρηματικά ανκόρ. Οι Cure είχαν έρθει και τέσσερα χρόνια πριν από τότε, στο Rock In Athens.

Τώρα, τριάντα χρόνια μετά, όλοι και όλες έχουν μεγαλώσει. Το στραβό κραγιόν του Σμιθ και το διαχρονικό In between days, θα περιμένουν στην πλατεία νερού, σε σχεδόν  ένα χρόνο από τώρα…




ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back