ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι «άστοχες δηλώσεις» και η σήραγγα… της Μεγάλης Εβδομάδας

Εικόνα του άρθρου Οι «άστοχες δηλώσεις» και η σήραγγα… της Μεγάλης Εβδομάδας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/04/2024, 18:57
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για την ασφαλή διέλευση από την Εγνατία οδό, και τη σήραγγα Μαλακασίου Α (o αριστερός κλάδος της οποίας είναι κλειστός αυτή την περίοδο για κάποιες παρεμβάσεις, με την κυκλοφορία να γίνεται αμφίδρομα από τον δεξιό κλάδο), διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος, από το βήμα της Βουλής αυτή τη φορά.

Ο κ. Ταχιάος απάντησε σήμερα σε επίκαιρη ερώτηση για «τη διερεύνηση καταγγελιών σχετικά με την ασφάλεια της Εγνατίας οδού» που είχε καταθέσει ο βουλευτής Πρέβεζας της ΝΔ Σπύρος Κυριάκης.

«Υπήρξαν δημοσιεύματα, προφανώς υπήρξαν και κάποιες άστοχες δηλώσεις οι οποίες δημιούργησαν πρόβλημα» επεσήμανε ο υφυπουργός, καταθέτοντας μάλιστα τις ενέργειες που έκανε το υπουργείο Υποδομών για να λειτουργήσουν «πυροσβεστικά», επί της ουσίας, στις δηλώσεις του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη περί «επικίνδυνης Εγνατίας».

Ο κ. Ταχιάος είπε ότι αυτή την περίοδο γίνονται εργασίες στη σήραγγα «οι οποίες έρχονται να βελτιώσουν κάποιες συνθήκες εμφάνισης αποσάθρωσης, οι οποίες, όμως, δεν είναι οριστικές παρεμβάσεις».

Οι οριστικές παρεμβάσεις, όπως πρόσθεσε, θα γίνουν μετά την ολοκλήρωση της παραχώρησης της Εγνατίας οδού. Είπε για άλλη μια φορά ότι η σήραγγα δεν έχει κανένα πρόβλημα στατικότητας, όπως και ότι αναμένεται να ανοίξει μία μέρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία της 1ης Μαΐου. «Θα ανοίξει πιθανότατα τη Μεγάλη Τρίτη. Προχωρούν πάρα πολύ γρήγορα οι εργασίες» υπογράμμισε. «Πρέπει να είναι σαφές στον κόσμο ότι αυτή τη στιγμή η μετακίνηση μπορεί να γίνεται ελεύθερα και χωρίς κανένα πρόβλημα. Ο κόσμος της Βορείου Ελλάδος μπορεί να πάει στην Ήπειρο για το Πάσχα. Πρέπει να πάει στην Ήπειρο για το Πάσχα. Οι μετακινήσεις μπορούν να γίνουν χωρίς πρόβλημα» κατέληξε.

* Φωτό αρχείου: Ο κ. Κυριάκης με τον κ. Ταχιάο

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back