Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Οι απλήρωτες καθαρίστριες, οι κάμερες στο Δημαρχείο και οι «προειδοποιήσεις»

Εικόνα του άρθρου Οι απλήρωτες καθαρίστριες, οι κάμερες στο Δημαρχείο και οι «προειδοποιήσεις»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/10/2022, 23:59
ΗΠΕΙΡΟΣ

Οι απλήρωτες καθαρίστριες έκλεισαν τον… δρόμο προς το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων, το οποίο εκ των πραγμάτων αναβλήθηκε. Οι καθαρίστριες διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους.

Η δημοτική αρχή Αρταίων αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αναβλήθηκε «μετά από παρεμπόδιση μέρους των καθαριστριών, αν και έλαβαν γραπτές εγγυήσεις». Προσθέτει δε ότι τον Σεπτέμβριο του 2022 αποφασίστηκε να εξοφληθούν έως τη λήξη της παρούσας δημοτικής αρχής, το 2023, όλες οι οφειλές του Δήμου όπως προκύπτουν από τις δικαστικές αποφάσεις του 2021, σε τρεις εξάμηνες δόσεις -με την πρώτη έως το τέλος του έτους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι οφειλές φτάνουν στα 500.000 ευρώ.

Προστίθεται ότι στην τελευταία οικονομική επιτροπή προτάθηκε από τη δημοτική αρχή «η απορρόφηση ποσού από άλλο κωδικό πληρωμής, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία εξόφλησης του ποσού που ανέρχεται στις 90.000 ευρώ, από τη δικαστική απόφαση, ποσό το οποίο θα πληρωθεί εξ ολοκλήρου από τους λιγοστούς δημοτικούς πόρους».

Η δημοτική αρχή του Χρήστου Τσιρογιάννη αναφέρει ακόμη ότι «σήμερα και προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της συνεδρίασης για σημαντικά θέματα, η Διεύθυνση Οικονομικών του Δήμου με υπογραφή του αντιδημάρχου Οικονομικών, παρέδωσε γραπτή βεβαίωση στην οποία αναφέρεται ότι μέχρι 30/11/2022 θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την καταβολή της 1ης από τις 3 δόσεις».

Στην ανακοίνωσή της, η δημοτική αρχή δεν αποδέχεται τα «όσα συκοφαντικά διαδίδονται περί δήθεν βίαιες συμπεριφορές μελών της δημοτικής αρχής έναντι των καθαριστριών». Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζει «αυστηρά και προς όλους τους τόνους», όπως επισημαίνεται, ότι στο Δημαρχείο λειτουργούν κάμερες, «επιτρεπόμενες σύμφωνα με τον νόμο». «Ο Δήμος δεν θα διστάσει να δημοσιοποιήσει το υλικό και να κινηθεί νομικά εναντίον εκείνων που εν γνώσει τους υποπίπτουν στο αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων και συκοφαντικής δυσφήμισης» αναφέρεται.

Κλείνει δε την τοποθέτησή της, λέγοντας ότι «ο Δήμος Αρταίων δεν θα επιτρέψει σε λίγους, συγκεκριμένους και ‘βαλτούς’ να μετατρέψουν μια συνεδρίαση δημοκρατίας σε αρένα λάσπης και μίσους».


Photo credit: Δήμος Αρταίων

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back