Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Οι ανάγκες είναι ακόμη περισσότερες»

Εικόνα του άρθρου «Οι ανάγκες είναι ακόμη περισσότερες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/12/2021, 01:04
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σε έναν μίνι απολογισμό προχωρά ο ΟΚΠΑΠΑ του Δήμου Ιωαννιτών, με αφορμή τον χρόνο που φεύγει.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το 2021 δημιουργήθηκαν και λειτουργούν δύο νέα παραρτήματα του Κέντρου Κοινότητας: το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας και το Παράρτημα Ρομά. Ολοκληρώθηκε η πυρασφάλεια των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών σύμφωνα  με τον ΦΕΚ 141 τ.Α΄/2017 για την αδειοδότησή τους, έργο ιδιαίτερης σημασίας ενώ «είναι έτοιμο για  συμβασιοποίηση το μεγάλο έργο του 1,1 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση των παιδικών  και βρεφονηπιακών μας σταθμών» όπως σημειώνεται.

Επίσης ξεκίνησε «η διαδικασία για τη δημιουργία β’ βρεφικού τμήματος στον  9ο  βρεφονηπιακό σταθμό της Ανατολής», αγοράστηκε λεωφορείο-mini bus για τη μετακίνηση ΑμεΑ και εμπλουτίστηκε ο χώρος του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία με όργανα εργοθεραπείας και φυσιοθεραπείας.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη ότι οι δομές του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. που εξυπηρετούν τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (κοινωνικό παντοπωλείο και φαρμακείο, «Βοήθεια στο Σπίτι», ΚΗΦΗ, Κέντρο Κοινότητας, Ξενώνας Γυναικών Θυμάτων Βίας και υπνωτήριο αστέγων) συνέχισαν τη δράση τους και αύξησαν τον αριθμό των ωφελούμενων στη διάρκεια του έτους.

«Οι ανάγκες της κοινωνίας μας είναι πολλές και με την πανδημία γίνανε ακόμη περισσότερες» τονίζει ο ΟΚΠΑΠΑ και δεσμεύεται ότι το 2022 θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για τη στήριξη ακόμα περισσότερων πολιτών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back