Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Εικόνα του άρθρου «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/04/2018, 21:05
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η σύμπραξη του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) φέρνει στα Γιάννενα την περιοδεύουσα έκθεση «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου». Η έκθεση ξεκίνησε από το Μουσείο Ελιάς στη Σπάρτη και συνεχίζει το ταξίδι της στο Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων (το μουσείο μαρμαροτεχνίας στην Τήνο είναι το τρίτο μουσείο που έχει επιλεγεί για τη φιλοξενία της έκθεσης). Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 25 Απριλίου, στις 18:30.

«Οι αμέτρητες όψεις του ωραίου» επιδιώκουν να καταγράψουν τη συνεχή προσπάθεια του ανθρώπου, στο πέρασμα των αιώνων, να αναζητήσει το Ωραίο και να το εντάξει στην καθημερινότητά του, αποτυπώνοντάς το σε έργα τέχνης, αντικείμενα καλλωπισμού και σκεύη καθημερινής χρήσης. Η γιαννιώτικη έκθεση, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 17 Ιουνίου, θα εστιάζει στη διαχρονία του κοσμήματος στον ελληνικό πολιτισμό.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν έργα-τεκμήρια του αρχαιοελληνικού πολιτισμού από τις μοναδικές συλλογές του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Η έκθεση «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου» αποτελεί την πρώτη έκθεση στην Ελλάδα που εντάχθηκε στις δράσεις του ευρωπαϊκού έτους πολιτιστικής κληρονομιάς.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back