Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Οι άγριες μέρες μας» στις «Κυριακές στο πανί»

Εικόνα του άρθρου «Οι άγριες μέρες μας» στις «Κυριακές στο πανί»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/12/2021, 18:29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Tην ταινία του Γουόνγκ Καρ Βάι «Οι άγριες μέρες μας» (Χονγκ Κονγκ, 1991) θα προβάλλουν τελικά* οι «Κυριακές στο πανί» την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, στις 20:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», στα παλιά σφαγεία.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα, στη δεύτερη μόλις ταινία του, ο Γουόνγκ Καρ Βάι, ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες του Χονγκ Κονγκ, ξεδιπλώνει όλη τη μαεστρία του για τη δημιουργία ονειρικών μικρόκοσμων μέσα στο δαιδαλώδη αστικό ιστό των μεγάλων πόλεων. Χρησιμοποιώντας ως όχημα την πόλη του Χονγκ Κονγκ στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ο Καρ Βάι μιλά για την αστική αποξένωση, τους έρωτες δίχως απόκριση και την υπαρξιακή ανησυχία μέσα από την ιστορία τριών νέων ανθρώπων που συνδέονται τυχαία.

Πρόκειται για την πρώτη συνεργασία του σκηνοθέτη με τον ονειροπόλο Αυστραλό διευθυντή φωτογραφίας Κρίστοφερ Ντόιλ, που έμελλε να παράξει τις πολύ πιο γνωστές ταινίες λίγο αργότερα «Ερωτική Επιθυμία» (In the mood for love) και «2046» με τις οποίες οι «Άγριες μέρες» συνδέονται μεν ως μέρος μιας άτυπης αν και αφηρημένης τριλογίας παραμένοντας δε αυτόνομο κομμάτι του ιδιόμορφου και πολύ στυλιζαρισμένου σύμπαντος του Καρ Βάι. 


* Αρχικά είχε ανακοινωθεί η ταινία "Made in Hong Kong"

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back