Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι «άξιοι» της Μητρόπολης Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Οι «άξιοι» της Μητρόπολης Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/07/2022, 21:48
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κατά τα θυρανοίξια του ναού του Αγίου Παΐσίου, παρουσία του οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος αποφάσισε να τιμήσει με την ύψιστη διάκριση της Μητρόπολης «φίλους, συνοδοιπόρους και αδελφούς».

Η ύψιστη διάκριση είναι ο σταυρός α’ τάξης του Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων, του πολιούχου.

Και τον σταυρό αυτόν τον πήραν πολιτικά πρόσωπα, επιχειρηματίες και ανώτατοι υπηρεσιακοί παράγοντες, με τους παρόντες εντός του ναού να φωνάζουν «Άξιος» κάθε φορά που ο μητροπολίτης παρέδιδε την ύψιστη διάκριση.

Ποιοι ήταν λοιπόν οι «φίλοι, συνοδοιπόροι και αδελφοί» που τιμήθηκαν; Καταρχάς, ο Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Κώστας Τασούλας και ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης. Οι «ύψιστες διακρίσεις» πολιτικών προσώπων σταμάτησαν εδώ. Από τον Δήμο Ιωαννιτών, τιμήθηκε ένας ανώτατος υπηρεσιακός παράγοντας, η προϊσταμένη της Υπηρεσίας Δόμησης Μάτα Κουμπούρη («μας συμβουλεύει για ό,τι κάνουμε για να ακολουθούμε τη νόμιμη οδό…» είπε ο μητροπολίτης).

Και μετά ήρθε η σειρά των μεγαλοεπιχειρηματιών, όπως του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και του Πέτρου Σουρέτη, διευθύνοντα σύμβουλο της Intrakat (για τη μεταφορά του Αγίου Παϊσίου από τη Θεσσαλονίκη στα Ιωάννινα), και μικρότερων επιχειρηματιών, όπως του Μάριου Κιτσαρά («επιχειρηματία εξ Ιωαννίνων που αγόρασε τον φωτισμό…»).

Οι υπόλοιποι «φίλοι, συνοδοιπόροι και αδελφοί» ήταν διάφοροι σύμβουλοι της Μητρόπολης, ο γενικός διευθυντής του Γηροκομείου Πέτρος Τσόδουλος («ίσως ο πιο συνετός υπάλληλος που έχω γνωρίσει στη ζωή μου» είπε ο μητροπολίτης) και ο διευθυντής του Δημόσιου ΙΕΚ και του θεματικού ΙΕΚ στη Βελλά Μιχάλης Αλεξίου.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back