πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι 10 νέοι αντιπεριφερειάρχες

Εικόνα του άρθρου Οι 10 νέοι αντιπεριφερειάρχες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/09/2019, 17:24
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το νέο σχήμα αντιπεριφερειαρχών όρισε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης. Η σύνθεση του νέου σχήματος δεν προκαλεί καμία έκπληξη, κι ακολουθεί την πεπατημένη. Ο κ. Καχριμάνης παραδοσιακά «προάγει» όσους περιφερειακούς συμβούλους βρίσκονται ψηλά στους σταυρούς προτίμησης.

Συνολικά, οι αντιπεριφερειάρχες είναι 10, από τους οποίους οι 4 είναι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες –αναλαμβάνουν δε τα της κάθε Περιφερειακής Ενότητας. Στο σχήμα αυτό δεν αλλάζει τίποτα, με εξαίρεση την εκ των πραγμάτων αντικατάσταση της Τατιάνας Καλογιάννη από τον Κώστα Σιαράβα για την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων. Ο Βασίλης Ψαθάς παραμένει και στη νέα θητεία αντιπεριφερειάρχης Άρτας, ο Θωμάς Πιτούλης αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας και ο Στράτος Ιωάννου αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας. Και οι τέσσερις αναλαμβάνουν επιπρόσθετα καθήκοντα, με τον ρόλο του Βασίλη Ψαθά να "σηκώνει" το βάρος για ζητήματα ανάπτυξης και προώθησης της βιομηχανίας, της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας. Οι επιπρόσθετες αρμοδιότητες του Κώστα Σιαράβα αφορούν τα οικονομικά και τις καλές πρακτικές για την εξυπηρέτηση των πολιτών και του Στράτου Ιωάννου την τουριστική ανάπτυξη. Ο κ. Πιτούλης, ως αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας, είναι αυτός που αναλαμβάνει αρμοδιότητες που αφορούν θέματα φυσικών πόρων, ενέργειας και  υδατοκαλλιεργειών –με άλλα λόγια φαίνεται να αναλαμβάνει και το «καυτό» θέμα των υδρογονανθράκων.

Όσον αφορά τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες, αυτοί είναι οι εξής:

-Αγνή Νάκου-Δασούλα με αρμοδιότητα τα θέματα πρόνοιας, κοινωνικής αλληλεγγύης, συνοχής και δημόσιας υγείας.

-Οδυσσέας Πότσης με αρμοδιότητα τα θέματα πολιτισμού, νεολαίας, παιδείας και δια βίου μάθησης .

-Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση με αρμοδιότητα τα θέματα περιβάλλοντος, ανάπτυξης και εμπορίου.

-Βασίλης Γοργόλης με αρμοδιότητα τα θέματα αθλητισμού και απασχόλησης.

-Κωνσταντίνος Πατήλας με αρμοδιότητα τα θέματα μεταφορών και επικοινωνιών.

-Χρήστος Γούσης, με αρμοδιότητα τα θέματα προστατευόμενων περιοχών, εξωστρέφειας και καινοτομίας.

Ο κ. Πατήλας προέρχεται από την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, ο κ. Γούσης από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και η κ. Μπραΐμη-Μπότση από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας. Από τους πιο… έμπειρους σε θέσεις αντιπεριφερειάρχη ή αντινομάρχη (παλιότερα) είναι ο Οδυσσέας Πότσης.

Η θητεία των αντιπεριφερειαρχών ορίζεται έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2020.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3