ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συνωστισμός αντιπεριφερειαρχών…

Εικόνα του άρθρου Συνωστισμός αντιπεριφερειαρχών…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/03/2020, 14:21
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το υπουργείο Εσωτερικών προχωρά στην αύξηση των θεματικών αντιπεριφερειαρχών από 6 σε 8. Η σχετική ρύθμιση «πέρασε» μάλιστα από τη Βουλή, την Πέμπτη 5 Μαρτίου. «Οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες μπορεί να είναι έως οκτώ (8) σε κάθε περιφέρεια» σημειώνεται στο ψηφισθέν νομοσχέδιο για τη «στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των ΟΤΑ».

Με τα όσα ίσχυαν μέχρι προχτές, η κάθε Περιφέρεια είχε το δικαίωμα για 4 χωρικούς αντιπεριφερειάρχες και για (έως) 6 θεματικούς –σύνολο 10. Το υπουργείο πρόσθεσε άλλους 2 θεματικούς αντιπεριφερειάρχες, με το σκεπτικό ότι απαιτούνται για την τακτοποίηση των πολλών εκκρεμοτήτων που υπάρχουν στη διοίκηση μιας Περιφέρειας. Κατά τη συζήτηση στη Βουλή, βουλευτές της αντιπολίτευσης αμφισβήτησαν πάντως την αναγκαιότητα αυτή και έθεσαν και το ζήτημα του συνολικού κόστους των αντιμισθιών για τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες, που για όλη τη χώρα ανέρχεται σε 1,4 εκατ. ευρώ.

Ένα ακόμα ζήτημα βέβαια είναι και κατά πόσο οι αρμοδιότητες που μοιράζονται από τον κάθε περιφερειάρχη, είναι ουσιαστικές. 

Στην Περιφέρεια Ηπείρου, μετά τις τελευταίες εκλογές, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης όρισε τους νέους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες ακολουθώντας την «πεπατημένη»: την «προαγωγή» όσων περιφερειακών συμβούλων πήραν πολλούς σταυρούς προτίμησης. Στα σχετικά έξι πόστα υπηρετούν σήμερα (και μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2020): Αγνή Νάκου-Δασούλα, Οδυσσέας Πότσης, Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση, Βασίλης Γοργόλης, Κωνσταντίνος Πατήλας και Χρήστος Γούσης.

Σε αναμονή λοιπόν του ορισμού των δύο νέων προσώπων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back