ΚΟΣΜΟΣ

OHE: Καταγγείλει το Ισραήλ για παραβιάσεις κατά των παιδιών

Εικόνα του άρθρου OHE: Καταγγείλει το Ισραήλ για παραβιάσεις κατά των παιδιών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/06/2024, 20:54
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες πρόσθεσε τον στρατό του Ισραήλ σε έναν παγκόσμιο κατάλογο θυτών που έχουν διαπράξει παραβιάσεις κατά των παιδιών, δήλωσε ο απεσταλμένος του Ισραήλ στον ΟΗΕ Γκιλάντ Ερντάν, χαρακτηρίζοντας την απόφαση «ντροπιαστική».

Ο Ερντάν δήλωσε ότι ενημερώθηκε επίσημα για την απόφαση την Παρασκευή. Ο παγκόσμιος κατάλογος περιλαμβάνεται σε έκθεση για τα παιδιά και τις ένοπλες συγκρούσεις που πρόκειται να υποβληθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 14 Ιουνίου.

«Είμαι εντελώς σοκαρισμένος και αηδιασμένος από αυτή την επαίσχυντη απόφαση του Γενικού Γραμματέα», δήλωσε ο Ερντάν. «Ο στρατός του Ισραήλ είναι ο πιο ηθικός στρατός στον κόσμο, οπότε αυτή η ανήθικη απόφαση θα βοηθήσει μόνο τους τρομοκράτες και θα επιβραβεύσει τη Χαμάς».

Η ετήσια έκθεση του Γκουτέρες προς το 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας σχετικά με τα παιδιά και τις ένοπλες συγκρούσεις καλύπτει τη δολοφονία, τον ακρωτηριασμό, τη σεξουαλική κακοποίηση, την απαγωγή ή τη στρατολόγηση παιδιών, την άρνηση πρόσβασης σε βοήθεια και τη στοχοποίηση σχολείων και νοσοκομείων.

Η έκθεση συντάσσεται από τη Βιρτζίνια Γκάμπα, ειδική αντιπρόσωπο του Γκουτέρες για τα παιδιά και τις ένοπλες συγκρούσεις. Ο κατάλογος που επισυνάπτεται στην έκθεση έχει στόχο να ντροπιάσει τα μέρη των συγκρούσεων με την ελπίδα να τα ωθήσει να εφαρμόσουν μέτρα για την προστασία των παιδιών.

Με πληροφορίες από Reuters. Φωτογραφία αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3