ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ογκολογική Κλινική: Πώς θα λειτουργεί

Εικόνα του άρθρου Ογκολογική Κλινική: Πώς θα λειτουργεί
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/03/2020, 22:47
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια σειρά από μέτρα λαμβάνει και η Ογκολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, με τη συμβολή και την υποστήριξη της διοίκησης και των εργαζόμενων, για τη συνέχιση της απρόσκοπτης παροχής των υπηρεσιών της και για την προστασία όλων, παράλληλα, στις συνθήκες πανδημίας που ζούμε.

Σημειώνεται ότι οι υπηρεσίες της Ογκολογικής παρέχονται στα εξωτερικά ιατρεία, στην ημερήσια μονάδα, στην κλινική και στη μετακαλούμενη κάλυψη ογκολογικών επειγόντων.

Η δέσμη μέτρων που αποφασίστηκε, είναι:

Α) Η Γραμματεία της Ογκολογικής θα εφαρμόσει τηλεφωνική συνέντευξη των ασθενών την παραμονή του ραντεβού τους, ώστε να αποφευχθεί επίσκεψη από ασθενείς με γριππώδη συνδρομή.

Β) Οι ασθενείς των οποίων το επίθετο αρχίζει από Α ως και Μ παρακαλούνται να προσέρχονται  από 08.00 ως 10.30, ενώ οι ασθενείς με επίθετο από Ν-Ω μετά τις 10.30.

Γ) Προκειμένου να μειωθεί ο  συγχρωτισμός και η διάρκεια αναμονής, συνεπώς και ο κίνδυνος λοίμωξης, ο καθημερινός αριθμός θεραπειών θα μειωθεί κατά 20%, κατά τρόπο ασφαλή για τους ασθενείς.

Δ) Για σταθερούς ασθενείς θα γίνει χρήση τηλεφωνικών επισκέψεων για per os  θεραπείες με τη χρήση email και τηλεφωνικής γραμμής, χωρίς τη φυσική προσέλευση του ασθενούς.

Ε) Θα επιλεγούν μαζί με τους ασθενείς θεραπείες που απαιτούν λιγότερο συχνές προσελεύσεις.

ΣΤ) Μόνο ένας συνοδός, μη μετακίνηση μεταξύ θαλάμων, εφαρμογή ατομικής υγιεινής,  ελάττωση του επισκεπτηρίου στους νοσηλευόμενους αρρώστους, μη προσέλευση στα επείγοντα χωρίς σοβαρό λόγο, ενημέρωση της Διαλογής Επειγόντων επί ύπαρξης εμπυρέτου, βήχα, δύσπνοιας.

«Μαζί θα τα καταφέρουμε, η Ογκολογική Κλινική οφείλει να γίνει φρούριο απέναντι στη COVID λοίμωξη» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση την οποία υπογράφουν οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι διοικητικοί της Ογκολογικής Κλινικής.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3