Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο: 14 κλινικές με πιστοποίηση

Εικόνα του άρθρου Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο: 14 κλινικές με πιστοποίηση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/09/2019, 15:35
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην ολοκλήρωση πιστοποίησης 14 κλινικών του προχώρησε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όντας αυτή τη στιγμή «το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο στη χώρα με τέτοιο εύρος πιστοποιήσεων» όπως ειπώθηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου του διοικητή Βασίλη Τσίκαρη. Το προηγούμενο διάστημα, είχε ολοκληρωθεί και η διαδικασία (επαναπιστοποίησης) 13 εργαστηρίων, μονάδων και τμημάτων.

Αναμφίβολα, η πιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών (σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 9001:2015) έρχεται να αναδείξει ώς έναν βαθμό την ποιότητα και την ασφάλεια των υπηρεσιών υγείας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το έργο που έχει γίνει μέχρι στιγμής, δείχνει τον δρόμο και για τη συνολική πιστοποίηση και των υπόλοιπων κλινικών και μονάδων.

Για τον κ. Τσίκαρη, η όλη υπόθεση αφορά και άλλη μια διάσταση που συνδέεται με τον ιατρικό τουρισμό. «Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων αναδεικνύεται και σε βασικό μοχλό στήριξης και της τουριστικής δραστηριότητας της περιοχής καθώς η ύπαρξη πιστοποιημένων ιατρικών μονάδων εντάσσεται σιγά σιγά ως βασικό προαπαιτούμενο στα τουριστικά πακέτα» τόνισε ο διοικητής κατά τη συνέντευξη Τύπου. Ο κ. Τσίκαρης ευχαρίστησε δε όλους τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στις διαδικασίες της πιστοποίησης, και ιδιαίτερα το Γραφείο Ελέγχου, Ποιότητας, Έρευνας και Εκπαίδευσης.

Οι 14 κλινικές που πήραν την πιστοποίηση ISO, είναι: Αναισθησιολογική Κλινική, Γαστρεντερολογική Κλινική, Α’ Καρδιολογική Κλινική, Β’ Καρδιολογική Κλινική, Α’ Παθολογική Κλινική, Β’ Παθολογική Κλινική, Νεφρολογική Κλινική, Νευροχειρουργική Κλινική, Ογκολογική Κλινική, Ορθοπεδική Κλινική, Ρευματολογική Κλινική, Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, Κλινική Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης.

Τον Ιούνιο, είχε προηγηθεί η επαναπιστοποίηση των εξής εργαστηρίων: Ιατρικής Γενετικής, Ακτινοθεραπείας, Αιματολογικού, Αιμοδοσίας, Ακτινοδιαγνωστικού, Βιοχημικού, Παθολογοανατομικού, Πυρηνικής Ιατρικής, Ιατρικής Φυσικής, Κυτταρολογικού, της Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και του Τμήματος Ελέγχου Ποιότητας, Έρευνας και Εκπαίδευσης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back