ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οφίτσια ανάλογα με τις ψήφους

Εικόνα του άρθρου Οφίτσια ανάλογα με τις ψήφους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/03/2017, 15:19
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη συνήθη του τακτική των πολιτικών ισορροπιών ακολούθησε, όπως αναμενόταν, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης στον ορισμό των νέων θεματικών αντιπεριφερειαρχών. Ο κ. Καχριμάνης μοίρασε τα οφίτσια ανάλογα με τις ψήφους που πήραν οι περιφερειακοί σύμβουλοι στις εκλογές. Κάτι που αντικατοπτρίζεται κυρίως στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, η οποία και εκλέγει τους περισσότερους περιφερειακούς σύμβουλους.

Η θέση του θεματικού αντιπεριφερειάρχη, για την οποία προβλέπεται αντιμισθία, ενισχύει αναμφίβολα το πολιτικό προφίλ του κάθε προσώπου. Ο κάθε θεματικός αντιπεριφερειάρχης αναλαμβάνει και κάποιες αρμοδιότητες, οι οποίες συνήθως επισκιάζονται από την «ενός ανδρός αρχή» που επικρατεί στην Περιφέρεια Ηπείρου. 

Η επιλογή του περιφερειάρχη να στηριχθεί στους σταυρούς προτίμησης, φέρνει στο αξίωμα του θεματικού αντιπεριφερειάρχη δύο γυναίκες: τη Νατάσα Τύρου-Ούζα (με αρμοδιότητα την προώθηση των αγροτικών προϊόντων) και τη Γιούλα Μητροκώστα (με αρμοδιοτητες πρόνοιας, κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης).Εκτός από τις δύο γυναίκες, το τρίτο πρόσωπο για την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων είναι ο Βασίλης Παπαχρήστος, με αρμοδιότητα τα θέματα νεολαίας, άθλησης και εθελοντισμού. Η Σταυρούλα Τσιάρα, γιατρός και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, η οποία προηγούνταν στη σταυροδοσία, φέρεται να αρνήθηκε τη θέση.

Οι υπόλοιποι τρεις θεματικοί αντιπεριφερειάρχες προέρχονται ανάλογα από τις υπόλοιπες τρεις Περιφερειακές Ενότητες. Ο Ντίνος Παπαδημητρίου (με αρμοδιότητα τα θέματα Οικονομικών και Μεταφορών & Επικοινωνιών) προέρχεται από την Άρτα, ο Βασίλης Γιολδάσης από την Πρέβεζα (με αρμοδιότητα τον τομέα αλιείας και ειδικά θέματα ανάπτυξης, βελτίωσης και προστασίας του Αμβρακικού κόλπου) και ο Δημήτρης Δημάκος από τη Θεσπρωτία (με αρμοδιότητα τον τομέα πολιτισμού και παιδείας).

Μετά τον ορισμό των νέων αντιπεριφερειαρχών, αποχωρούν από το αξίωμα αυτό: Γιάννης Καραμπίνας, Οδυσσέας Πότσης και Κώστας Σιαράβας (Γιάννενα), Γιάννης Κατέρης (Άρτα), Νίκος Κάτσιος (Θεσπρωτία) και Περικλής Βασιλάκης (Πρέβεζα).

Σημειωτέον ότι οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες είναι διαφορετικό αξίωμα από αυτό των χωρικών αντιπεριφερειαρχών. Οι τελευταίοι δεν ορίζονται αλλά εκλέγονται άμεσα και χωρίς σταυρό (Τατιάνα Καλογιάννη, Στράτος Ιωάννου, Βασίλης Ψαθάς και Θωμάς Πιτούλης).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back