ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Όασις», παρελήφθη…

Εικόνα του άρθρου «Όασις», παρελήφθη…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/02/2020, 20:39
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μετά από δύο χρόνια, όταν και προέκυψε το πρόβλημα που σχετίζεται με την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου, το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων προχώρησε στην οριστική παραλαβή του έργου της αποκατάστασης της διατηρητέας «Όασης».

Το σώμα, κατά τη χτεσινή του συνεδρίαση, έλαβε υπόψη τις εισηγήσεις τόσο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου όσο και της Νομικής Υπηρεσίας του. Με την οριστική παραλαβή του έργου, ενέκρινε και την επιστροφή της εγγυητικής επιστολής στην κατασκευάστρια εταιρία, για την οποία κρίθηκε ότι δεν έχει καμία ευθύνη για τη μη λειτουργία δύο αντλιών θερμότητας –κάτι που χρονικά προσδιορίζεται ότι έγινε μετά τον Ιανουάριο του 2016, όταν και η Δημοτική Επιχείρηση Ακινήτων (ΔΗΑΝΕΤΑΙ) ανέλαβε τη χρήση του κτιρίου.

Η συζήτηση κράτησε πολλή ώρα, κι ήταν αρκετά εξαντλητική. Και αυτό επειδή πέραν της εξώδικης πρόσκλησης που είχε απευθύνει η κατασκευάστρια εταιρία (καθώς εκτίμησή της ήταν ότι υπήρξε αυτοδίκαιη παραλαβή του έργου λόγω παρέλευσης της προθεσμίας), υπάρχουν μία μήνυση και μία αγωγή από τον μισθωτή της «Όασης», ο οποίος δεν είναι ευχαριστημένος από την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου, θέτοντας ζήτημα καλής λειτουργίας της επιχείρησής του, και ο οποίος δεν έχει καταβάλλει όλα τα ενοίκια.

Κατά τη συνεδρίαση, αυτό που αναδείχθηκε, ήταν ότι η μελέτη εφαρμόστηκε κανονικά, και ότι ενώ υπάρχει εγκατάσταση για υγραέριο, αυτή δεν χρησιμοποιήθηκε από τον μισθωτή.

Πολλές λεπτομέρειες κατατέθηκαν για την ενεργειακή λειτουργία, για τη ρευματοδότηση και για διάφορα άλλα τεχνικά ζητήματα, με την κάθε πλευρά να έχει τα επιχειρήματά της.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, αφού ανέφερε ότι «καμία απόφαση δεν είναι άμοιρη κινδύνων. Όμως πρέπει να πάρουμε εκείνη την απόφαση που είναι προς όφελος της πόλης και θα διασφαλίζει την επόμενη μέρα για την Όαση, ένα κτίριο σημείο αναφοράς για την πόλη», έκανε γνωστό ότι η ΔΗΑΝΕΤΑΙ θα αναθέσει σε εμπειρογνώμονα την εξέταση των προβλημάτων θέρμανσης και ψύξης του κτιρίου και θα προτείνει λύσεις. Όπως είπε, οι λύσεις θα δρομολογηθούν σε συνεργασία της δημοτικής επιχείρησης με τον μισθωτή, ενώ καυτηρίασε τη στάση της προηγούμενης δημοτικής αρχής που πήγαινε από αναβολή σε αναβολή το όλο θέμα.

Στην οριστική παραλαβή του έργου, τριάμισι χρόνια μετά τη μίσθωση της «Όασης», συμφώνησαν, εκτός από τη δημοτική αρχή, οι παρατάξεις του Θωμά Μπέγκα, της Τατιάνας Καλογιάννη και του Λάζαρου Νάτση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back