Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Ο υπουργός και οι δήμαρχοι που δεν άκουσαν «τις Σειρήνες»

Εικόνα του άρθρου Ο υπουργός και οι δήμαρχοι που δεν άκουσαν «τις Σειρήνες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/04/2018, 20:37
ΕΛΛΑΔΑ

Το «ευχαριστώ» του στους 184 δημάρχους της χώρας (από τους συνολικά 325) απευθύνει ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου που στηρίζουν τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση ήδη από το ερχόμενο σχολικό έτος. «Στήριξαν –αψηφώντας τις ‘Σειρήνες’- το δικαίωμα των παιδιών στη δημόσια εκπαίδευση. Είμαι βέβαιος ότι πολλοί συνάδελφοί τους θα ακολουθήσουν στο ίδιο πνεύμα» δήλωσε.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, ο θεσμός της υποχρεωτικής δίχρονης σχολικής εκπαίδευσης πρέπει να γίνει πραγματικότητα μέσα σε μια τριετία. Για την άμεση εφαρμογή του θεσμού, αναγκαία είναι η ύπαρξη θετικής εισήγησης από τριμελή επιτροπή, η οποία αποτελείται από τον δήμαρχο της κάθε περιοχής, τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης και τον πρόεδρο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στην Ήπειρο, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο πολλά είναι τα προνήπια που θα πηγαίνουν υποχρεωτικά σε νηπιαγωγεία κι όχι σε παιδικούς σταθμούς. Από τους 18 Δήμους, το πράσινο φως έδωσαν οι 14 Δήμοι (στους 4 βρίσκονται οι πόλεις της Άρτας , της Πρέβεζας και της Ηγουμενίτσας, και ο Δήμος Νικ. Σκουφά).

Στον νομό Ιωαννίνων, όλοι οι Δήμοι είπαν το «ναι». Στον Δήμο Ιωαννιτών, πάντως, υπήρχε εδώ και καιρό η έντονη διαφωνία του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (ΟΚΠΑΠΑ). Ωστόσο, ο Δήμος και η εκπαιδευτική κοινότητα κατάφεραν να τα βρουν και να συναποφασίσουν την έναρξη της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης από την ερχόμενη σχολική χρονιά.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back