ΕΛΛΑΔΑ

Ο υπουργός εισηγείται ολικό lockdown στην Αττική

Εικόνα του άρθρου Ο υπουργός εισηγείται ολικό lockdown στην Αττική
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/02/2021, 11:10
ΕΛΛΑΔΑ

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε το πρωί της Τρίτης στο OPEN, ότι θα εισηγηθεί στην επιτροπή ειδικών να… εισηγηθεί με τη σειρά της ολικό lockdown στην Αττική.

Πέρα από το… επιστημονικό παράδοξο της σειράς εισηγήσεων (μιας και υποτίθεται ότι η κυβέρνηση πράττει ανάλογα με τις εισηγήσεις των ειδικών και όχι το αντίθετο), η δήλωση του καθ’ύλην αρμόδιου υπουργού δείχνει ότι τα πράγματα δεν είναι ενθαρρυντικά και βρισκόμαστε ακόμα μακριά από την «αρχή του τέλους» που έχει δηλώσει το πρωθυπουργός.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι «σύμφωνα με το ΕΚΑΒ 6/2 είχαμε 231 διασωληνώσεις, 7/2 245, 8/2 260. Δηλαδή, 15 την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια μέρα» και πρόσθεσε ότι το ΕΣΥ δέχεται ξανά μεγάλη πίεση.

«Η εικόνα η δική μου, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως αν και σήμερα τα στοιχεία είναι ίδια, ένα πιο σύντομο, πιο σκληρό οριζόντιο μέτρο. Ένα lockdown τύπου Μαρτίου που μπορεί να φέρει σύντομα αποτελέσματα και να μαζέψει την κατάσταση. Αυτό θα εισηγηθώ στην επιτροπή» τόνισε ο κ. Κικίλιας, ο οποίος ήταν κάπως λιγότερο… αισιόδοξος από άλλες φορές για την πορεία εμβολιασμού. Αντί για τις συνήθεις βεβαιότητες, είπε ότι «δίνουμε μάχη με το χρόνο, μέχρι να εμβολιάσουμε το 70% του πληθυσμού». Σημειωτέoν ότι μέχρι σήμερα το πρωί έχει εμβολιαστεί περίπου το 4,41% με πρώτη δόση και μόλις το 0,79% του πληθυσμού, με δεύτερη δόση.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back