Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο υπουργός δεσμεύτηκε ξανά

Εικόνα του άρθρου Ο υπουργός δεσμεύτηκε ξανά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/01/2021, 15:07
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Άλλη μια προφορική δέσμευση έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης στη συνάντηση που είχε με το δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ και τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη. Είναι η τρίτη του κ. Γεωργιάδη, πάντα προφορικά, προς διοικούντες των Ιωαννίνων και η πρώτη φορά που ο Δήμος Ιωαννιτών την «υιοθετεί» χωρίς επιφύλαξη. Ανάλογες δεσμεύσεις έχει επικαλεστεί, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, ο περιφερειάρχης, σχετικά με το θέμα.

Στην ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, τη μοναδική επίσημη επί του παρόντος για τη συνάντηση, αναφέρονται τα εξής:

«…έγινε συζήτηση για την μεταφορά του κλειστού της ξιφασκίας από τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού στα Γιάννενα προκειμένου να καλυφθούν αθλητικές ανάγκες της περιοχής. Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι το θέμα της παραχώρησης και της μεταφοράς θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες βδομάδες».

Εν ολίγοις, ο υπουργός δεσμεύτηκε ξανά προφορικά, όπως είχε κάνει το Νοέμβριο του 2019 στον περιφερειάρχη και ουσιαστικά, σταμάτησε οποιαδήποτε εξέλιξη υπήρχε μέχρι τότε για την κατασκευή καινούργιου κλειστού στα Γιάννενα.

Διαβάστε επίσης: 

Κλειστό; Ποιο Κλειστό;

Κλειστά γυμναστήρια στον αέρα

Κλειστό γυμναστήριο: Κουβέντα να γίνεται

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται αν ο κ. Γεωργιάδης έδωσε κάποια πιο συγκεκριμένη διάσταση και τι ακριβώς σημαίνει η ολοκλήρωση «μέσα στις επόμενες εβδομάδες». Αν δηλαδή υπάρχουν οι τεχνικές λεπτομέρειες για το πώς θα μεταφερθεί ένα κλειστό γυμναστήριο, μέρος του οποίου περιλαμβάνει σταθερές κατασκευές ή αν θα μελετηθεί (ή έχει μελετηθεί) το κόστος κ.λπ. Επίσης, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια σχετική επίσημη τοποθέτηση από πλευράς Περιφέρειας Ηπείρου.

Επί του παρόντος και μέχρι να υπάρξει επίσημη απόφαση της κυβέρνησης και λεπτομέρειες για χώρο εγκατάστασης, τρόπο μεταφοράς, κάλυψη του κόστους, είναι ένα ακόμα επεισόδιο στο σήριαλ «μεταφορά κλειστού γυμναστηρίου στα Γιάννενα», το οποίο συντηρεί ο κ. Γεωργιάδης και παρακολουθούν οι τοπικές αρχές…

Επίσης, σύμφωνα με τον Δήμο Ιωαννιτών, η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και συζητήθηκαν «εκτενώς οι επιπτώσεις της πανδημίας στην τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα όπως και η ανάγκη λήψης μέτρων και κινήτρων τόσο κατά το διάστημα που η χώρα τελεί σε καθεστώς απαγορευτικών μέτρων όσο και όταν επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς».

(τη φωτό από τη συνάντηση έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Ανάπτυξης)


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back