Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Χάρβεϊ συνεχίζει την καταστροφική του επέλαση

Εικόνα του άρθρου Ο Χάρβεϊ συνεχίζει την καταστροφική του επέλαση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/08/2017, 13:50
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Χάρβεϊ συνεχίζει την καταστροφική του πορεία στο νοτιοανατολικό Τέξας, με ανέμους που ξεπερνούν τα 65 χλμ την ώρα. Η βροχή, το Σαββατοκύριακο, σε πολλά μέρη της πόλης έχει ξεπεράσει τα 75 εκατοστά, μετατρέποντας τους κύριους δρόμους σε ποτάμια και καθιστώντας αδύνατες τις μετακινήσεις των κατοίκων.

Εκατοντάδες δρόμοι έχουν αποκλειστεί, τα νοσοκομεία έχουν εκκενωθεί και χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν ηλεκτρισμό. Επίσης πολλά σχολεία είναι κλειστά, όπως και τα δύο κύρια αεροδρόμια της πόλης, αφού έχουν πλημμυρίσει οι διάδρομοι.

Με εναέρια και πλωτά μέσα τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν να προσεγγίσουν και να σώσουν εκατοντάδες πολίτες, ενώ ελικόπτερα  απομακρύνουν ανθρώπους από τις στέγες.

Σύμφωνα με το BBC, υπάρχουν αναφορές πιθανών θανάτων σε βυθισμένα οχήματα, αλλά οι έρευνες συνεχίζονται, δήλωσε ο Ντάριλ Κόλεμαν, επικεφαλής του γραφείου του Σερίφη.

Η Αμερικανική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS) λέει ότι οι συνθήκες είναι «πρωτοφανείς», ενώ το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Τυφώνων προειδοποιεί ότι υπάρχει 90% πιθανότητα το μετεωρολογικό σύστημα στα νοτιοανατολικά παράλια των Ηνωμένων Πολιτειών, να μετατραπεί σε κυκλώνα τις επόμενες 48 ώρες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back