Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Ο τυφώνας Χάρβεϊ χτύπησε το Τέξας

Εικόνα του άρθρου Ο τυφώνας Χάρβεϊ χτύπησε το Τέξας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/08/2017, 17:47
ΚΟΣΜΟΣ

Ο τυφώνας Χάρβεϊ, αναβαθμισμένος στην κατηγορία 4, χτύπησε το Τέξας και κινείται με ταχύτητα 215 χλμ. την ώρα.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη καταιγίδα που έχει πλήξει την αμερικανική ηπειρωτική χώρα τα τελευταία 12 χρόνια.

Οι μετεωρολόγοι, που υπολογίζουν ότι η θεομηνία μπορεί να διαρκέσει πέντε μέρες, εκφράζουν ανησυχίες για πρόκληση εκτεταμένων πλημμυρών, αν και οι ισχυροί άνεμοι που συνοδεύουν τον τυφώνα έχουν υποβαθμιστεί από την κατηγορία 4 στην κατηγορία ένα.


Μέχρι στιγμής, οι μεγαλύτερες καταστροφές έχουν καταγραφεί στην πόλη Ρόκπορτ, όπου αρκετά κτίρια υπέστησαν ζημιές.

Η πολιτεία κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ώστε να είναι άμεσα διαθέσιμη όλη η δύναμη του κρατικού μηχανισμού.


Ο τυφώνας χτύπησε αρχικά βορειανατολικά του Κόρπους Κρίστι, προκαλώντας άνοδο της στάθμης της θάλασσας και διακοπές ρεύματος

«Θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τεράστιες πλημμύρες, σε επίπεδα ρεκόρ, σε διαφορετικές περιοχές σε όλη την πολιτεία του Τέξας. Όπως γνωρίζετε, είναι ένας τυφώνας που προβλέπεται να χτυπήσει την στεριά και θα παραμείνει για μακρά περίοδο, ίσως για ημέρες» δήλωσε ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ.

Το Κέντρο Τυφώνων  εξέδωσε προειδοποίηση  σύμφωνα με την οποία η άνοδος των υδάτων λόγω  της καταιγίδων μπορεί να ξεπεράσει τα 3,8 μέτρα  στην παραλιακή ζώνη του Τέξας που φθάνει τα 550 χιλιόμετρα  από το Πόρτ Άρθουρ έως το Μπράουνσβιλ. Εξαιρετικά επικίνδυνο γεγονός θεωρείται ότι ο Χάρβεϊ κινείται  πολύ αργά  με αποτέλεσμα  οι καταστροφές να είναι σοβαρότερες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back