Ο Στ. Καλογιάννης για το βόρειο τμήμα του Ε65

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/01/2021, 16:34

Την ικανοποίησή του για τη θετική απάντηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού (DG COMP) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην υλοποίηση του βόρειου τμήματος του Ε65 εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης.

Ο κ. Καλογιάννης παραπέμπει στις ημέρες που ο ίδιος με την ιδιότητα του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Υποδομών την περίοδο 2012-2013 συμμετείχε στις επαναδιαπραγματεύσεις για την επανεκκίνηση των έργων των μεγάλων αυτοκινητόδρομων.

Παράλληλα, ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για την περίοδο της κυβέρνησής του 2015-2019. «Η ευθύνη βαρύνει εξ ολοκλήρου τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι οποίες επί πέντε ολόκληρα χρόνια το μόνο που επεδίωξαν ήταν η αλλαγή χάραξης του άξονα, όχι προς όφελος των Ηπειρωτών, καταστρατηγώντας τον αρχικό σχεδιασμό του έργου. Το 2016 κατέθεσα ολοκληρωμένη μελέτη στο υπουργείο Υποδομών, για τη βέλτιστη εναλλακτική χάραξη του άξονα. Η τότε κυβέρνηση δεν εξέτασε, αναιτιολόγητα, την πρότασή μου. Καταδίκασε έτσι τους συμπολίτες μας να υποχρεώνονται να ταξιδέψουν 30 χλμ επιπλέον κάθε φορά που θα κινούνται από και προς την Αθήνα, να φτάνουν δηλαδή σχεδόν μέχρι τα Γρεβενά (!), να καταβάλουν επιπλέον διόδια, να ρυπαίνουν περισσότερο το περιβάλλον» τονίζει.

Ωστόσο, θεωρεί σημαντική την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και για την Ήπειρο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back