ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια συνάντηση στον Ε65…

Εικόνα του άρθρου Μια συνάντηση στον Ε65…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/02/2023, 15:37
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στα Τρίκαλα βρέθηκε το Σάββατο ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης, όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και με τους υπουργούς Υποδομών και Ενέργειας. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης, το βράδυ του Σαββάτου, συνέχισε το ταξίδι του... ιδιωτικά, στο Μέτσοβο.

Αφορμή για τη συνάντηση αυτή στάθηκε η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο εργοτάξιο του αυτοκινητόδρομου Ε65. Ο κ. Καλογιάννης είχε ασχοληθεί με το έργο αυτό από τη θέση του αναπληρωτή Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (2012-2013). «Είμαι ιδιαίτερα περήφανος για τη συμβολή μου στην κατασκευή και αυτού του πολύ σημαντικού αυτοκινητόδρομου» αναφέρει και υπενθυμίζει ότι επί της θητείας του εκείνης είχαν υπογραφεί οι τροποποιημένες συμβάσεις παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων Ιόνιας οδού, Ολυμπίας οδού, του αυτοκινητόδρομου Αιγαίου και του Ε65.

Ασκεί παράλληλα κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο για αδράνεια την περίοδο της διακυβέρνησής του όσον αφορά τον Ε-65, αλλά και για την αλλαγή της χάραξης. «Εάν δεν είχε γίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση η αλλαγή της χάραξης, βάσει της οποίας πλέον ο άξονας καταλήγει στο Κηπουργειό Γρεβενών και όχι χαμηλότερα, στην Παναγιά Τρικάλων, όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί και επέμενα να γίνει, ο Ε65 θα εκπλήρωνε απολύτως τον σκοπό του, θα συνέδεε δηλαδή συντομότερα κατά 30 χλμ, την Κέρκυρα και την Ήπειρο με τη Θεσσαλία, τα λιμάνια Ηγουμενίτσας και Βόλου» τονίζει.

«Σε κάθε περίπτωση είναι πολύ θετικό γεγονός ότι οι εργασίες προχωρούν, τα βασικά προβλήματα του Ε65 έχουν ξεπεραστεί και σε μία τριετία οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν και αυτό τον αυτοκινητόδρομο με ασφάλεια» προσθέτει.

Ο κ. Καλογιάννης από χτες Κυριακή βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στις εργασίες της Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για την ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back