ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Ο Σαμ Άλτμαν επιστρέφει στην OpenAI

Εικόνα του άρθρου Ο Σαμ Άλτμαν επιστρέφει στην OpenAI
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/11/2023, 10:33
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η OpenAI ανακοίνωσε την Τρίτη ότι κατέληξε σε συμφωνία για την επιστροφή του Σαμ Άλτμαν στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, λίγες ημέρες μετά την απομάκρυνσή του, επισφραγίζοντας τις φρενήρεις συζητήσεις σχετικά με το μέλλον της νεοφυούς επιχείρησης που βρίσκεται στο επίκεντρο της έκρηξης της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Άλτμαν δήλωσε σε μια ανάρτηση στο X, «ανυπομονώ να επιστρέψω στο openai».

Το διοικητικό συμβούλιο είχε δώσει λίγες λεπτομέρειες που εξηγούσαν την απόλυση του Άλτμαν την Παρασκευή, εκτός από την έλλειψη ειλικρίνειας και την ανάγκη του να υπερασπιστεί την αποστολή του OpenAI να αναπτύξει τεχνητή νοημοσύνη προς όφελος της ανθρωπότητας.

Η συμφωνία για την αποκατάσταση του Άλτμαν εγκαινιάζει μια δυνητικά νέα εποχή για τη νεοσύστατη επιχείρηση - μη κερδοσκοπική - η οποία επί μακρόν ζογκλέριζε τις ανησυχίες του προσωπικού σχετικά με τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης και τις δυνατότητές της για εμπορική εκμετάλλευση. 

Ο ανασχηματισμός της Τρίτης φάνηκε να ευνοεί τον Άλτμαν και τον οικονομικό υποστηρικτή, την Microsoft, η οποία αναπτύσσει την τεχνολογία της OpenAI σε επιχειρηματικούς πελάτες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η επιστροφή του Άλτμαν επισφραγίζει επίσης ένα ταραχώδες Σαββατοκύριακο που τον είδε να συμφωνεί να ηγηθεί μιας νέας ερευνητικής ομάδας στη Microsoft, η οποία έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια στην OpenAI και της έχει δώσει την απαραίτητη υπολογιστική ισχύ για την τεχνολογία της.

Σχεδόν το σύνολο του προσωπικού της OpenAI, το οποίο αριθμεί πάνω από 700 άτομα, απείλησε τη Δευτέρα να αποχωρήσει εκτός αν το διοικητικό συμβούλιο παραιτηθεί και επαναφέρει τον Άλτμαν, ο οποίος μετά από αυτή την επίδειξη αλληλεγγύης, ο Άλτμαν έγραψε στο X: «έχουμε περισσότερη ενότητα και δέσμευση και εστίαση από ποτέ άλλοτε».

Με πληροφορίες από Reuters



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3