ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

OpenAI: Ζητούνται παραιτήσεις για την απόλυση του Altman

Εικόνα του άρθρου OpenAI: Ζητούνται παραιτήσεις για την απόλυση του Altman
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/11/2023, 20:16
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Το προσωπικό της OpenAI κάλεσε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας να παραιτηθεί μετά την απόλυση του πρώην επικεφαλής Sam Altman.

Σε επιστολή τους, αμφισβητούν τις αρμοδιότητες του διοικητικού συμβουλίου και το κατηγορούν ότι υπονομεύει το έργο της εταιρείας. Ζητούν επίσης την επαναπρόσληψη του Altman.

Η απόλυση, την Παρασκευή, ενός ανθρώπου που είναι μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης (AI) συγκλόνισε τον κόσμο της τεχνολογίας.

Οι υπογράφοντες την επιστολή, μεταξύ των οποίων και υψηλόβαθμο προσωπικό, δηλώνουν ότι ενδέχεται να παραιτηθούν οι ίδιοι εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Δηλώνουν επίσης ότι η Microsoft τους διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν θέσεις εργασίας για όλο το προσωπικό της OpenAI, αν θέλουν να ενταχθούν στην εταιρεία.

Η Lilian Weng, επικεφαλής των συστημάτων ασφαλείας της OpenAI, δημοσίευσε στο X ότι περισσότεροι από 650 από τους 770 εργαζόμενους της εταιρείας έχουν υπογράψει την επιστολή επιστολή.

Ανάμεσα στους υπογράφοντες είναι ο επικεφαλής επιστήμονας της OpenAI, Ilya Sutskever - παρά το γεγονός ότι είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου που τώρα βρίσκεται στο στόχαστρο.

Γράφοντας στο X, δήλωσε ότι είχε κάνει ένα λάθος. «Τώρα μετανιώνω βαθύτατα για τη συμμετοχή μου στις ενέργειες του διοικητικού συμβουλίου. Δεν είχα ποτέ την πρόθεση να βλάψω το OpenAI. Αγαπώ όλα όσα έχουμε χτίσει μαζί και θα κάνω ό,τι μπορώ για να επανενώσω την εταιρεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε μια ταχεία και χαοτική σειρά γεγονότων κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, φάνηκε για λίγο ότι ο κ. Altman θα μπορούσε να πάρει πίσω τη δουλειά του, για να ανακοινωθεί στη συνέχεια ότι θα ενταχθεί στη Microsoft, σημαντικό χρηματοδότη της OpenAI.

Ο Altman, 38 ετών, βοήθησε στην ίδρυση της εταιρείας -γνωστή για τη δημιουργία του δημοφιλούς ρομπότ ChatGPT- και έχει γίνει μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στον ταχέως αναπτυσσόμενο χώρο της γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Η απόλυση μιας τόσο σημαντικής προσωπικότητας εξέπληξε τους παρατηρητές του κλάδου και εξόργισε πολλούς στην εταιρεία της οποίας ηγήθηκε - με αποκορύφωμα να ζητήσουν την παραίτηση των μελών του διοικητικού συμβουλίου.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back