Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Ο πρώτος εμβολιασμός στην Ελλάδα

Εικόνα του άρθρου Ο πρώτος εμβολιασμός στην Ελλάδα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/12/2020, 15:44
ΕΛΛΑΔΑ

H Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια στη ΜΕΘ, στον «Ευαγγελισμό» είναι ο πρώτος άνθρωπος που κάνει το εμβόλιο κατά του COVID-19, στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε σχετικά ότι «σήμερα είναι η πρώτη μέρα της αντίστροφης μέτρησης για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω. Πρώτη εμβολιάζεται μια νοσηλεύτρια και μετά ένας υπέργηρος σε αυτή την επιχείρηση ‘Ελευθερία’, και φυσικά σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός της χώρας σε μία συμβολική κίνηση αλλά και ουσιαστική προστασίας από την Covid-19».

Σημειώνεται ότι η βασική διαδικασία εμβολιασμού στο γενικό πληθυσμό προγραμματίζεται για τον Φεβρουάριο, μέχρι και τον προσεχή Ιούνιο, καθώς οι πρώτες δόσεις εμβολίων που ήρθαν στη χώρα, είναι 9.750.

Ακολουθούν στους εμβολιασμούς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στο μεταξύ, το σωματείο εργαζόμενων στο «Αττικό Νοσοκομείο» με ανακοίνωσή του, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο εμβολιασμός δεν είναι τηλεοπτικό σόου» με σαφείς αιχμές κατά της επικοινωνιακής διαχείρισης από την κυβέρνηση. Τάσσεται αναφανδόν υπέρ του μαζικού εμβολιασμού και τονίζει ότι «αν δεν ληφθούν τα αναγκαία μέτρα στελέχωσης του ΕΣΥ, προστασίας σε χώρους δουλειάς και Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και ελλείψεων στα Μέσα Ατομικής Προστασίας και η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται και ο εμβολιασμός θα υπονομεύεται».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back