ΕΛΛΑΔΑ

O πρωθυπουργός κήρυξε… το δεύτερο κύμα

Εικόνα του άρθρου O πρωθυπουργός κήρυξε… το δεύτερο κύμα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/09/2020, 21:15
ΕΛΛΑΔΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του, ουσιαστικά κήρυξε την… έναρξη του δεύτερου κύματος της πανδημίας στη χώρα και τη μάχη εναντίον του.

Στο ίδιο πάνω-κάτω κλίμα με τα προηγούμενα διαγγέλματά του, ζήτησε από τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και προσεκτικές.

Παραδέχθηκε ότι έχουν γίνει λάθη στην αντιμετώπιση της πανδημίας «αλλά μαθαίνουμε από αυτά» και αναπαρήγαγε το κυβερνητικό αφήγημα ότι «είμαστε καλύτερα από αλλού» και υπερασπίστηκε την πολιτική που ακολουθεί σε υγειονομικές υποδομές και προσωπικό, παρότι η πραγματικότητα διαψεύδει πολύ συχνά.

Είπε ότι «οι δομές των νοσοκομείων απέχουν πολύ ακόμα από τα όρια τους. Και φυσικά ενισχύονται διαρκώς».

Είπε ότι δεν υπάρχουν νέα μέτρα σε όλη την επικράτεια, αλλά θα συνεχίσουμε «με συνεπή εφαρμογή όσων ήδη ισχύουν. Και με στοχευμένες παρεμβάσεις όπως και όποτε χρειαστεί, σε περιοχές που εμφανίζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, όπως είναι σήμερα η Αττική».

Και πάλι έκανε επίκληση στο «ατομικό», αυτή τη φορά με «μικρές ατομικές παραχωρήσεις» και φυσικά, για να αποτραπεί η «μια και μεγάλη υποχώρηση της υγείας και της οικονομίας μας».

Παραδέχτηκε επίσης ότι το οικονομικό κόστος της καραντίνας είναι πολύ μεγάλο, υπερασπιζόμενος ταυτόχρονα τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε μεταξύ άλλων ότι «κάθε οριζόντιος περιορισμός είναι άδικος. Γιατί εξισώνει διαφορετικά βάρη επάνω στις πλάτες όλων».

Μίλησε λοιπόν για «μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους» και πρόσθεσε:

«Το δίλημμα είναι «Αυτοπροστασία ή Καραντίνα». Και γνωρίζοντας τις συνέπειες της δεύτερης έχουμε καθήκον να επιλέξουμε την πρώτη. Χωρίς πολλά λόγια. Αλλά με λίγες πράξεις, δοκιμασμένες και αποτελεσματικές: Αποστάσεις. Ατομική υγιεινή. Και, κυρίως, μάσκα μέχρι να βρεθεί η θεραπεία και το εμβόλιο».

Υποσχέθηκε ακόμα περισσότερα λεωφορεία και περισσότερα δρομολόγια.

 

Μίλησε τέλος για «ελεγχόμενη λειτουργία» της οικονομίας και γενικά, ως διάσταση της «νέας κανονικότητας».

«Η μάσκα, λοιπόν, πρέπει να είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους. Και να αναπτυχθεί η τηλεργασία. Ενώ συνέδρια και πολιτιστικές εκδηλώσεις μπορούν να γίνουν για κάποιο διάστημα διαδικτυακά» τόνισε επίσης.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back