πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο ποδηλατόδρομος των τριών εβδομάδων…

Εικόνα του άρθρου Ο ποδηλατόδρομος των τριών εβδομάδων…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/06/2023, 17:50
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Από 16 Ιουνίου έως 9 Ιουλίου, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση θα παρουσιάσει μια έκθεση ψηφιακής τέχνης στην παραλίμνια περιοχή, από τον Μώλο μέχρι τη Σκάλα.

Η έκθεση αυτή δίνει την ευκαιρία στον Δήμο Ιωαννιτών να εφαρμόσει… πιλοτικά την ποδηλατική διαδρομή την οποία σκοπεύει να υλοποιήσει με έργο που δημοπράτησε και που θα «ενοποιήσει» τον ποδηλατόδρομο από την πλατεία Μαβίλη μέχρι τον πεζόδρομο-ποδηλατόδρομο Ανατολής-Κατσικά.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος, η ποδηλατική διαδρομή των τριών αυτών εβδομάδων θα διαμορφωθεί με κατάλληλη σήμανση. 

Διαβάστε: Μια ενιαία ποδηλατική διαδρομή στην παραλίμνια περιοχή

Παράλληλα, από σήμερα, μονοδρομείται μόνιμα η οδός Κάρολου Παπούλια, από τη συμβολή της με την οδό Βογιάννου μέχρι την πρώτη γέφυρα (με κατεύθυνση από την οδό Βογιάννου προς την Ανατολή). Πρόκειται για την εφαρμογή μιας απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ιωαννιτών, η οποία είχε παρθεί πριν από λίγους μήνες.

«Στον Δήμο μας, μέσα από έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό, με τη συμμετοχή φορέων και πολιτών διαμορφώνουμε ένα ευρύ δίκτυο ποδηλατοδρόμων. Επιδιώκουμε την εξασφάλιση της μετακίνησης με το ποδήλατο σε κάθε πολίτη, όπου και αν βρίσκεται η κατοικία του και όποιος και αν είναι ο προορισμός του, με λύσεις κατάλληλες για τα χαρακτηριστικά κάθε δρόμου, υποκαθιστώντας με αυτό το ήπιο μέσο ποσοστό των μετακινήσεων που σήμερα γίνονται με το αυτοκίνητο. Το περπάτημα και το ποδήλατο αποτελούν τους βασικούς πυλώνες των μεταφορών και έναν από τους στόχους που αφορούν την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας στην πόλη μας. Αλλάζοντας τις συνθήκες στον δρόμο, αλλάζει η πόλη στο σύνολό της» ανέφερε στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος.

ΣΧΟΛΙΑ
Τζαναρντι
Η πόλης μας, στο κυρίως δίκτυο, δεν έχει δίκτυο ποδηλατοδρομων. Δεν είχε ποτέ, δεν είχε προβλεφθεί ποτέ. Δεν το έφτιαξε κανένας. Καλοί είναι και οι ποδηλατοδρομοι στο μωλο, αλλά είναι μόνο για βόλτα, για διασκέδαση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back