Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ο περιφερειάρχης επιδοτεί όποιους Δήμους ‘γουστάρει’»

Εικόνα του άρθρου «Ο περιφερειάρχης επιδοτεί όποιους Δήμους ‘γουστάρει’»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/01/2020, 14:06
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την πρώτη, έστω και άτυπη, συνεδρίαση του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ηπείρου και τα όσα ειπώθηκαν με έμφαση στην περιφερειακή αντίληψη της διαχείρισης των απορριμμάτων, σχολιάζονται με τον καλύτερο τρόπο από την παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου» του Σπύρου Ριζόπουλου.

Ο κ. Ριζόπουλος σπεύδει να υπενθυμίσει την έννοια της περιφερειακότητας, που η παράταξή του αναδεικνύει, αλλά και να ασκήσει έντονη κριτική στον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη. «Οι δήμαρχοι κατάλαβαν, ο περιφερειάρχης την αρνείται» σημειώνει.

Και σε αυτό το σημείο αναφέρεται στην απόφαση του περιφερειάρχη να χρηματοδοτήσει κάποιους Δήμους, κυρίως της Άρτας, για τη μεταφορά των σκουπιδιών από τους ΧΥΤΑ στο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι Δωδώνης. Το… νέο αυτό, κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του Φορέα Διαχείρισης, προκάλεσε την έκπληξη σε αρκετούς δημάρχους που δεν γνώριζαν τίποτα επί του θέματος.

«Με τη γνωστή τακτική του πελατειασμού, του διαίρει και βασίλευε και της πρακτικής του διαρκούς ‘μπαλώματος’, προκειμένου να διορθώσει το δικό του έλλειμμα που είναι η εγκληματική καθυστέρηση στην παράδοση των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, επιδοτεί με χρήματα της Περιφέρειας όποιους Δήμους ‘γουστάρει’ για τη μεταφορά των σκουπιδιών τους στο εργοστάσιο του Ελευθεροχωρίου» αναφέρει η παράταξη θέτοντας παράλληλα ζήτημα «μη χρηστής διαχείρισης του δημόσιου χρήματος».

* Φωτό αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back