ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

O ΠΑΣ σε «ακτινογραφία»

Εικόνα του άρθρου O ΠΑΣ σε «ακτινογραφία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/05/2018, 19:48
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η φετινή χρονιά, παρά την 9η θέση στην οποία κατετάγη τελικά, δεν ήταν από τις καλές του ΠΑΣ. Παρότι η ομάδα κρατούσε εύκολα ή δύσκολα τους αντιπάλους της μακριά από την εστία της, δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την έδρα της, ούτε να σκοράρει με άνεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πιο συχνό του αποτέλεσμα ήταν η ισοπαλία (13 σύνολο) και αμέσως μετά η ήττα (10) και τελευταία η νίκη (7).  

Ο ΠΑΣ ολοκλήρωσε τη χρονιά με αρνητικό ισοζύγιο γκολ (31 υπέρ-34 κατά) και 34 βαθμούς και πολύ μέτρια αναλογία γκολ/τελικών προσπαθειών: 1 στις 8,9 προσπάθειες.

Οι παίκτες του πήραν 76 κίτρινες κάρτες και 1 κόκκινη (συν μια αποβολή ακόμα με δεύτερη κίτρινη).

Ο Αλέξης Μιχαήλ έχασε μόλις ένα ματς φέτος. Τόσα, ένα δηλαδή, έπαιξε ο Ντόλοβατς που είχε τις λιγότερες συμμετοχές.

Τις περισσότερες ασίστ τις είχε ένας… φευγάτος από τα μισά της χρονιάς, ο Φόνσι Ναδάλες (7) και αμέσως πίσω του ο Χαλκιαδάκης είχε 4. Οι αριθμοί αποτυπώνουν και τα αίτια του προβλήματος στο σκοράρισμα.

Χαλκιαδάκης και Μανθάτης είχαν και τα περισσότερα λάθη, καθώς από τα πόδια τους πέρασε το περισσότερο παιχνίδι του ΠΑΣ.

Η ομάδα είχε τρία αυτογκόλ. Το ένα πέναλτι που κέρδισε, το έχασε ο Κόντε.

Ο ισπανός στράικερ ήταν και η «περηφάνια» του ΠΑΣ στις ομαδικές στατιστικές: τρίτος σκόρερ με 14 γκολ, πίσω από τους Πρίγιοβιτς και Ανσαριφάρντ. Επίσης, ήταν πρώτος στις τελικές προσπάθειες, με 81.

Ο Κόντε κέρδισε τρεις φορές το βραβείο καλύτερου γκολ της αγωνιστικής και από μια ο Απόστολος Σκόνδρας και ο Μπρούνο Χαλκιαδάκης.




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back