Ο Ομπάμα υποδέχεται τον Τραμπ

Εικόνα του άρθρου Ο Ομπάμα υποδέχεται τον Τραμπ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/11/2016, 11:08

Τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλτ Τραμπ υποδέχεται σήμερα στις 6 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

«Τώρα όλοι κραυγάζουμε για την επιτυχία του … η ειρηνική μετάβαση της εξουσίας είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της δημοκρατίας μας», δήλωσε χθες ο Ομπάμα από τον Λευκό Οίκο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

«Είμαστε όλοι στην ίδια ομάδα… είμαστε όλοι Αμερικανοί, είμαστε όλοι πατριώτες», ήταν το ενωτικό μήνυμα του προέδρου Ομπάμα στην ομιλία του προς τους πολίτες με αφορμή τις εκλογές.

Τόνισε ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι ο σεβασμός για το κράτος δικαίου και σεβασμός για τον καθένα.

Παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι  έδωσε εντολή στο προσωπικό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να συνεργαστεί πλήρως με την κυβέρνηση του νεοεκλεγέντος προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Μετά από την αναπάντεχη ανατρεπτική νίκη του Τραμπ επί της Χίλαρι Κλίντον των Δημοκρατικών που θεωρούνταν φαβορί, ο δημοκρατικός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που είχαν δυσκολευτεί να αποδεχθούν τον Τραμπ υποσχέθηκαν ότι θα ξεπεράσουν τις άσχημες στιγμές μιας προεκλογικής εκστρατείας γεμάτης θυμού για να βρουν κοινό έδαφος συνεννόησης.

Ο Κέρι είπε ότι το προσωπικό του υπουργείου Εξωτερικών θα πρέπει να μην χάσει την εστίαση στα σημαντικά θέματα που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back