Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 25-10-2016, 18:45
ΕΛΛΑΔΑ

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα στα μέσα Νοεμβρίου, ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με την αμερικανική προεδρία, ο Ομπάμα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 15 Νοεμβρίου για να συζητήσουν την προσφυγική κρίση και τις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία.

«Ο Αμερικανός πρόεδρος θα φτάσει στην Ελλάδα στις 15 Νοεμβρίου, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα επαναβεβαιώσει την υποστήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες που καταβάλλονται για να εισέλθει η ελληνική οικονομία στο μονοπάτι της σταθερότητας και της επανόδου στην ευημερία», υπογραμμίζει η ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

Όπως τονίζεται, ο Ομπάμα «θα κάνει την σαφή την εκτίμηση των ΗΠΑ για την αξιοσημείωτη γενναιοδωρία που επέδειξε η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός στους πρόσφυγες και τους μετανάστες».

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίζεται αποφασισμένος προτού εκπνεύσει η θητεία του να βοηθήσει την ελληνική προσπάθεια για διευθέτηση του χρέους, 

Υπενθυμίζεται πως όταν ο Τζακ Λιού ήρθε στην Αθήνα το περασμένο καλοκαίρι μετέφερε στους Αλέξη Τσίπρα και Ευκλείδη Τσακαλώτο τη βούληση του προέδρου των ΗΠΑ να υπάρξει λύση για το χρέος πριν ολοκληρωθεί η θητεία του. Επίσης, κατά την πρόσφατη σύνοδο του ΔΝΤ ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών επέμεινε πως θα πρέπει οπωσδήποτε να εξειδικευθούν τα μέτρα για το χρέος έως το τέλος του χρόνου υπό την προϋπόθεση ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προωθήσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.

Μετά την επίσκεψη του στην Ελλάδα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα μεταβεί στην Γερμανία όπου στις 17 και τις 18 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσει συνομιλίες με τους ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου για μια ευρεία γκάμα θεμάτων, σε ένα από τα τελευταία του ταξίδια στο εξωτερικό ως Αμερικανός πρόεδρος.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
alfabeto back iper piso