Λυκ πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Ο οδικός χάρτης για τον εμβολιασμό

Εικόνα του άρθρου Ο οδικός χάρτης για τον εμβολιασμό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/11/2020, 21:38
ΕΛΛΑΔΑ

Το κυβερνητικό σχέδιο για τον δωρεάν εμβολιασμό του συνόλου του πληθυσμού της χώρας κατά της νόσου Covid-19, παρουσίασε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μαζί με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Σύμφωνα με τον υπουργό 1,1 δισ. δόσεις εμβολίων θα  φτάσουν στην κεντρική αποθήκη της ΕΕ και την ίδια χρονική στιγμή θα γίνει παράδοση από εκεί σε κάθε χώρα-μέλος με την ίδια αναλογία εμβολίων/ ανάλογα με τον πληθυσμό κάθε χώρας και την ίδια τιμή σε κάθε χώρα.

Στη συνέχεια η Ελλάδα θα τα στείλει στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα, στα οποία θα μπορούν να εμβολιαστούν 2. 117.440 άτομα/μήνα σε δύο βάρδιες (πρωί και απόγευμα) καθημερινά. Ο εμβολιασμός διαρκεί περίπου 10  λεπτά. 

Προτεραιότητα θα έχουν υγειονομικοί, ευπαθείς ομάδες και μετά ο γενικός πληθυσμός, ενώ στα γηροκομεία όλης της χώρας ο εμβολιασμός θα γίνει από  65 κινητές ομάδες μέσα σε 10 μέρες.


Με ραντεβού

Ο εμβολιασμός θα γίνεται με ραντεβού που θα κλείνεται μέσω sms, online ή τηλεφωνικά. Οι πολίτες θα κλείνουν ραντεβού τηλεφωνικά, ή με e-mail ή με sms για να πάνε για εμβολιασμό. Θα ελέγχεται το ΑΜΚΑ, θα καταχωρούνται τα στοιχεία του και θα παίρνει έγκριση.

Ο εμβολιασμός των υγειονομικών σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και υγειονομικές δομές θα γίνει στις 7 ΥΠΕ.

Επίσης, θα εμβολιαστούν πρόσφυγες και μετανάστες σε 34 Κέντρα Φιλοξενίας Μεταναστών, σε έξι Κέντρα Υποδοχής και οκτώ προ-αναχωρησιακά Κέντρα.

Τέλος, θα εμβολιαστούν οι κρατούμενοι και εργαζόμενοι σε 35 σωφρονιστικά καταστήματα όλη της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back