ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μπομπ Μενέντεζ αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες

Εικόνα του άρθρου Ο Μπομπ Μενέντεζ αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/01/2024, 13:34
ΚΟΣΜΟΣ

Ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Μπομπ Μενέντεζ βρίσκεται αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για ομοσπονδιακή δωροδοκία σε ένα συμπληρωματικό κατηγορητήριο που αποκαλύφθηκε την Τρίτη και τον κατηγορεί ότι χρησιμοποίησε την εξουσία του για να βοηθήσει και την κυβέρνηση του Κατάρ.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στο Μανχάταν είπαν την Τρίτη ότι ο κ. Μενέντεζ εκμεταλλεύτηκε το αξίωμά του στη Γερουσία για να βοηθήσει έναν εξέχοντα κατασκευαστή του Νιου Τζέρσι να εξασφαλίσει οικονομική υποστήριξη από ένα επενδυτικό ταμείο που διοικείται από έναν σεΐχη του Κατάρ με αντάλλαγμα προσοδοφόρες δωροδοκίες. Οι φερόμενες πληρωμές περιελάμβαναν μετρητά, ράβδους χρυσού, εισιτήρια Formula 1 για συγγενή και προσφορά επώνυμου ρολογιού.

Είναι το δεύτερο συμπληρωματικό έγγραφο απαγγελίας κατηγοριών που κατατίθεται από τότε που ο Μενέντεζ παραδόθηκε τον Σεπτέμβριο. 

Το επικαιροποιημένο κατηγορητήριο διευρύνει τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι ο κ. Μενέντεζ, 70 ετών, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας εκείνη την εποχή, χρησιμοποίησε την επίσημη θέση του για να μεταφέρει οφέλη σε ξένες κυβερνήσεις σε αντάλλαγμα για τις ράβδους χρυσού και δεκάδες χιλιάδες δολάρια σε δωροδοκίες.

Ο Άνταμ Φι, δικηγόρος του Μενέντεζ, ανέφερε σε δήλωσή του ότι οι ισχυρισμοί αποτελούν «μια σειρά από αβάσιμες υποθέσεις και περίεργες εικασίες που βασίζονται σε συνήθεις, νόμιμες επαφές μεταξύ ενός γερουσιαστή και των ψηφοφόρων του ή ξένων αξιωματούχων». 

«Ανά πάσα στιγμή, ο γερουσιαστής Μενέντεζ ενήργησε απολύτως σωστά σε σχέση με το Κατάρ, την Αίγυπτο και τις πολλές άλλες χώρες με τις οποίες συναλλάσσεται συνήθως», δήλωσε ο Φι.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back