ΕΛΛΑΔΑ

Ο Μοσκοβισί βλέπει φως

Εικόνα του άρθρου Ο Μοσκοβισί βλέπει φως
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/02/2018, 16:14
ΕΛΛΑΔΑ

«Φως στο τέλος του τούνελ» βλέπει ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας ενώπιον των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών  Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και Οικονομικών Υποθέσεων.

Συνεχίζοντας στον ίδιο αισιόδοξο τόνο τόνισε ότι «υπάρχει και πάλι εμπιστοσύνη απέναντι στην Ελλάδα, φτάσαμε στο τέλος του δρόμου, διανύουμε την τελευταία ευθεία». 

Ο ευρωπαίος επίτροπος ανέφερε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει τέταρτο μνημόνιο για την Ελλάδα. Δεν πρέπει μα υπάρξει τέταρτο μνημόνιο για την Ελλάδα. Και μετά από αυτό το μνημόνιο, τίποτα δεν πρέπει να μοιάζει με τα προηγούμενα».

Ο Πιερ Μοσκοβισί αναφέρθηκε στον δύσκολο δρόμο που διήνυσε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, με επώδυνα μέτρα και προσπάθειες και γι’ αυτό τον λόγο ο δρόμος αυτός είναι που πρέπει να την οδηγήσει στην επιτυχία».

Ο Πιέρ Μοσκοβισί τόνισε πως «τις προσεχείς εβδομάδες και μήνες πρέπει να δημιουργηθεί μια στρατηγική ανάπτυξης για την Ελλάδα, η οποία θα περιλαμβάνει δεσμεύσεις για τα δημόσια οικονομικά, αλλά που θα σχεδιαστεί για τους Έλληνες από τους Έλληνες, όχι από τους εταίρους, αλλά από τους Έλληνες για τους Έλληνες».

Αναφέρθηκε και στην ανάγκη «οι υπουργοί Οικονομικών και οι θεσμοί να είναι ικανοί να θεσπίσουν ένα πακέτο μέτρων, ώστε να μειωθεί το βάρος του ελληνικού χρέους». Στο σημείο αυτό δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών και οι γαλλικές Αρχές έκαναν μια ενδιαφέρουσα πρόταση, δηλαδή, να συνδεθεί η οικονομική επίδοση της χώρας, η επίδοση όσον αφορά στην ανάπτυξη, με τα μέτρα που έχουν ληφθεί στην Ελλάδα. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back