ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Κουραμπάς και... ο Σαββόπουλος

Εικόνα του άρθρου Ο Κουραμπάς και... ο Σαββόπουλος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/06/2016, 20:14
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το λουκέτο στην παιδική χαρά του Κουραμπά παραμένει λόγω της μη έκδοσης του ειδικού σήματος πιστοποίησης για την καταλληλότητα και την ασφάλεια. Όπως είχε γράψει ο "Τύπος" στις 3 Ιουνίου, η αρμόδια επιτροπή ελέγχου παιδικών χαρών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου διατηρεί τις σοβαρές επιφυλάξεις της και δεν δίνει το "πράσινο φως" για να ανοίξει η παιδική χαρά. 

Ο δήμος Ιωαννιτών από την πλευρά του θεωρεί ότι έχει εξαντλήσει τα όποια περιθώρια παρεμβάσεων και ότι η παιδική χαρά είναι έτοιμη. Μάλιστα, η δημοτική αρχή επιδιώκει συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Βασίλη Μιχελάκη, στην προσπάθειά της να λύσει το όλο θέμα... σε ανώτερο επίπεδο.

 Μια συνάντηση που κάθε άλλο παρά αποκλείεται να γίνει αύριο. Το ζητούμενο βέβαια θα πρέπει να είναι η ασφάλεια της παιδικής χαράς και η τήρηση όλων των κανόνων. Να θυμίσουμε ότι το έργο της ανάπλασης της παιδικής χαράς Κουραμπά, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, βρίσκεται στο στόχαστρο από πέρσι τον Απρίλιο όταν και τραυματίστηκε ένα παιδί σε τσουλήθρα. 

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Εκ των πραγμάτων, η όλη υπόθεση δίνει την ευκαιρία στην αξιωματική αντιπολίτευση του Δήμου να ασκήσει κριτική. Η παράταξη του Νίκου Γκόντα αποκαλεί τη δημοτική αρχή "αναξιόπιστη κατ' επάγγελμα" και την καλεί να δώσει στη δημοσιότητα όλον τον φάκελο της παιδικής χαράς "ώστε οι Γιαννιώτες να πληροφορηθούν τα αίτια της καθυστέρησης λειτουργίας της εδώ και 18 μήνες περίπου". Μάλιστα, για την εξυπηρέτηση της αντιπολιτευτικής της τακτικής επιστρατεύει και τον... Διονύσιο Σαββόπουλο. "Εδώ ταιριάζει το τραγούδι 'Πώς να κρυφτείς απ' τα παιδιά. Έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα' κ. δήμαρχε!" τονίζει η "Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία" στην ανακοίνωσή της.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back