Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ανοιχτός Κουραμπάς μετά κόπων και βασάνων

Εικόνα του άρθρου Ανοιχτός Κουραμπάς μετά κόπων και βασάνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/07/2016, 21:05
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μετά από αρκετά χρόνια, ο Κουραμπάς επιστρέφει στην πόλη. Τα λουκέτα στις πόρτες απομακρύνθηκαν και από σήμερα η παιδική χαρά άνοιξε. Όπως ανακοίνωσε το δημαρχείο, το σήμα πιστοποίησης για την καταλληλότητα και την ασφάλεια του χώρου έχει αναρτηθεί στην είσοδο.

Για το σήμα αυτό πιστοποίησης υπήρξαν επαφές και διαπραγματεύσεις μεταξύ δήμου Ιωαννιτών και της αρμόδιας επιτροπής για τις παιδικές χαρές της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας εδώ και μήνες. Η επιτροπή διατηρούσε σοβαρές επιφυλάξεις για τις διορθωτικές παρεμβάσεις που έγιναν από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου μετά το ατύχημα με το παιδάκι τον Απρίλιο του 2015. Ο Δήμος, από την πλευρά του, την κατηγορούσε σε ανεπίσημο επίπεδο για «αρτηριοσκληρωτική στάση». Η αντιπαλότητα έληξε με την παιδική χαρά να παίρνει τελικά το σήμα πιστοποίησης και να απομακρύνεται ενδεχόμενος κίνδυνος απένταξης του έργου από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) λόγω μη λειτουργίας. Ωστόσο, ας μην περιμένει κανείς ότι τα παιδικά όργανα που είχαν πρόβλημα, ειναι ολοκαίνουρια. Δεν έχει γίνει κάποια αντικατάστασή τους. Είναι εμφανές ότι στις δύο τσουλήθρες έχουν γίνει παρεμβάσεις (με τα σημάδια της συγκόλλησης, πάντως, εμφανή) για να είναι πιο στέρεες και πιο γερές. 

Στην ανακοίνωσή του, ο δήμος Ιωαννιτών δεν αναφέρεται σε λεπτομέρειες για το πώς επιλύθηκε η εκκρεμότητα με τη βελτίωση της ποιότητας και της ασφάλειας της παιδικής χαράς. Διαβεβαιώνει όμως, δεδομένου και του ατυχήματος που είχε γίνει, ότι «θα καταβάλλει κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια ώστε να προστατεύσει κάθε παιδική χαρά που πιστοποιείται, διασφαλίζοντας την ασφάλεια των μικρών συμπολιτών μας. Έχει συσταθεί ήδη στο Δήμο ένας μηχανισμός όπου κάθε παιδική χαρά που πιστοποιείται και δίδεται σε χρήση να είναι σε στενό έλεγχο της κατάστασης στην οποία βρίσκεται».

Σε αυτή την προσπάθειά του, ζητά τη συνδρομή των πολιτών, τους οποίους καλεί να ενημερώνουν τις αρμόδιες υπηρεσίες για όποια φθορά διαπιστώσουν ή για οποιαδήποτε «'ύποπτη' δράση γίνει αντιληπτή» όπως αναφέρει. Επαναλαμβάνει τέλος ότι η δημοτική αρχή «αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία το θέμα της ασφάλειας των παιδικών χαρών» και κάνει γνωστό ότι εντός των ημερών θα υπογραφεί με τον ανάδοχο εργολάβο το έργο της πιστοποίησης των πρώτων 50 παιδικών χαρών του Δήμου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back