Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Προσωρινή «στάση εργασιών» στην παιδική χαρά στα παλιά σφαγεία

Εικόνα του άρθρου Προσωρινή «στάση εργασιών» στην παιδική χαρά στα παλιά σφαγεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/06/2017, 17:17
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σταμάτησαν προσωρινά οι εργασίες στην παιδική χαρά στα παλιά σφαγεία, καθώς η ποσότητα ξυλείας που απαιτείται για να ανακατασκευαστεί η, πρωτότυπη αλλά και ταλαιπωρημένη, παιδική χαρά, υπερβαίνει τα προβλεπόμενα ποσά του προϋπολογισμού. Ο Δήμος είναι σε διαδικασίες αναμόρφωσης των προϋπολογισθέντων για να καλυφθεί το ποσό και μόλις αυτό καταστεί εφικτό (κάτι που δεν αναμένεται να αργήσει, σύμφωνα τουλάχιστον με τις εκτιμήσεις), τα έργα θα συνεχιστούν.  Όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Κατηρτσίδης στον Τύπο Ιωαννίνων, «η παιδική χαρά ανακατασκευάζεται στην αρχική της μορφή, χωρίς ‘εναλλακτικές’ σε ό,τι αφορά τα υλικά, αλλά με επανατοποθέτηση των παιχνιδιών».

Ο Δήμος έχει χωρίσει τις παιδικές χαρές σε «πεντάδες», σε ό,τι αφορά τα έργα πιστοποίησής τους. Λόγω αυτού του προβλήματος, η παιδική χαρά στα παλιά σφαγεία βγήκε από την «πρώτη πεντάδα» και στη θέση της μπήκε παιδική χαρά του Περάματος, για την οποία τα υλικά υπήρχαν κανονικά.

Τέλος, εκτός της εργολαβίας των παιδικών χαρών και της πιστοποίησής τους, ετοιμάζεται παρέμβαση στην παιδική χαρά στο Πάρκο Πυρσινέλλα, με χρήματα που θα διατεθούν από το κληροδότημα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back