Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο κόμβος προς Εγνατία οδό έχει ανάδοχο

Εικόνα του άρθρου Ο κόμβος προς Εγνατία οδό έχει ανάδοχο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/10/2021, 00:51
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Πρόκειται για ένα έργο με μεγάλη ιστορία, που θα λύσει όμως τα κυκλοφοριακά προβλήματα που υπάρχουν από τότε που κατασκευάστηκε η Εγνατία Οδός», δήλωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, αναφερόμενος στο έργο της κατασκευής κόμβου στην εθνική οδό Ιωαννίνων-Άρτας με την Εγνατία οδό.

Η οικονομική επιτροπή, στη σημερινή της συνεδρίαση, κατακύρωσε τον διαγωνισμό και ανέδειξε τον οριστικό ανάδοχο του έργου, την Εργοδυναμική Πατρών ΑΤΕ. Είναι η ίδια εταιρία που έχει αναλάβει δύο μεγάλα οδικά έργα στα Γιάννενα: την ανακατασκευή της οδού Νιάρχου και την κατασκευή της οδού σύνδεσης της Ιόνιας οδού με τα Τζουμέρκα (στο ύψος του Καλεντζίου).

Η νέα διαμόρφωση, λοιπόν, περιλαμβάνει την κατασκευή δύο ημικυκλικών κόμβων εκατέρωθεν της Εγνατίας Οδού, στις θέσεις συμβολής των κλάδων της Εγνατίας Οδού με την εθνική οδό, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι υπάρχουσες κυκλοφοριακές ανάγκες και προσβάσεις από και προς την Εγνατία Οδό. Με αυτή την παρέμβαση, οι φωτεινοί σηματοδότες που υπάρχουν σήμερα, θα αποτελέσουν παρελθόν.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 1,9 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ). Το κόστος της σύμβασης που πρόκειται να υπογραφεί το επόμενο διάστημα, μετά την έκπτωση που έδωσε η εταιρία, ανέρχεται σε 1,2 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3