ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

O κ. Καχριμάνης, οι δρόμοι και το Δασαρχείο

Εικόνα του άρθρου O κ. Καχριμάνης, οι δρόμοι και το Δασαρχείο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/01/2022, 23:45
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Οι δρόμοι είναι για να πάμε γρήγορα [κάπου]» είπε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης κατά τη σημερινή τελετή παράδοσης οχημάτων στους Δήμους για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας, απευθυνόμενος στον παρόντα υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη.

Με την τοποθέτηση αυτή ο κ. Καχριμάνης ήρθε να εμπλέξει την Πολιτική Προστασία με τον πρωτογενή τομέα και να βάλει στο στόχαστρο το Δασαρχείο.

«Θεωρώ ότι όλοι οι δρόμοι πρέπει να είναι υπό την εποπτεία του υπουργείου Υποδομών και ανάλογα με τη σπουδαιότητά τους να τους συντηρεί η Περιφέρεια ή οι Δήμοι. Δεν νοείται να κατεβάζουν προτάσεις σε προγράμματα οι δήμαρχοι και να μην τους αφήνει το Δασαρχείο» είπε, εννοώντας τις προτάσεις περί αγροτικής οδοποιίας.

Για να υποστηρίξει το επιχείρημά του, επικαλέστηκε αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σύμφωνα με τις οποίες, όπως είπε, «λένε ότι όλα τα ορεινά είναι βοσκήσιμες εκτάσεις». Οι συγκεκριμένες αποφάσεις αφορούσαν τον ορισμό των βοσκοτόπων όπως αυτός συνδέθηκε με επιδοτήσεις.

Σημειωτέον ότι η προστασία του περιβάλλοντος και των δασών προβλέπεται στο άρθρο 24 του Συντάγματος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back