Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο γύρος… ένα χιλιάρικο στα Ιωάννινα

Εικόνα του άρθρου Ο γύρος… ένα χιλιάρικο στα Ιωάννινα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/03/2022, 13:10
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εκτός από το ρεύμα και τη βενζίνη που είναι πανάκριβα πλέον, ένα ακόμα είδος… πλατιάς κατανάλωσης, το πιτόγυρο, κοστίζει πλέον από 2,70 ευρώ (στην καλύτερη περίπτωση και όχι για πολύ καιρό…) έως 3 ευρώ.

Αν κάποτε έλεγε κανείς ότι στα Ιωάννινα το πιτόγυρο θα κόστιζε 1.000 δραχμές, θα προκαλούσε θυμηδία. Σήμερα όμως, η τιμή αυτή είναι μια πραγματικότητα.

Το κόστος του ηλιελαίου έχει εκτινάξει τις τιμές στην εστίαση, η οποία μόλις βγήκε από τη «στενωπό» της πανδημίας, πρέπει να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα που παίρνει χαρακτηριστικά επισιτιστικής κρίσης.

Καταστήματα στα Ιωάννινα δεν μπορούν να προμηθευτούν επαρκείς ποσότητες ηλιελαίου, καθώς σούπερ μάρκετ έχουν επιβάλλει ένα άτυπο «δελτίο» στις αγορές, με περιορισμένες ποσότητες ανά ΑΦΜ.

Οι αγορές Ρωσίας και Ουκρανίας αντιπροσωπεύουν το 80% των παγκόσμιων εξαγωγών ηλιελαίου. Αντίστοιχο πρόβλημα, αναμένεται να εμφανιστεί δριμύτερο στα άλευρα.

Το θέμα του «δελτίου» έφτασε μέχρι το Reuters που σε χτεσινό του ρεπορτάζ ανέφερε ότι σούπερ μάρκετ επιβάλλουν πλαφόν σε ηλιέλαιο και άλευρα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back